← Terug naar overzicht

3 x de lekkerste lente bbq recepten

Inmiddels is het alweer mei, we gaan langzaam richting de zomer en het wordt steeds lekkerder weer. De koude dagen hebben we, als het goed, achter ons gelaten en we kunnen weer gaan genieten van de buitenlucht. Mocht het nou een lekker lente dagje zijn én heb je zin om met je vrienden/familie/wie dan ook lekker te gaan barbecuen of buiten te eten, ben je hier aan het goede adres. Vandaag zet ik namelijk de lekkerste (en simpelste) bbq recepten, en eigenlijk bijgerechten, voor een lekker lente dagje voor jullie op een rijtje!

Koude pasta salade

Een koude pasta salade maken is erg simpel en je kan het zo gek (of eenvoudig) maken als je zelf wilt. Vandaag deel ik mijn favoriete koude pasta salade met jullie, dit is namelijk de Pasta Pesto. Heerlijk warm maar ook koud!

Ingrediënten

 • Pasta naar keuze
 • Pesto
 • Bolletje mozzarella
 • Rucola
 • Cherrytomaatjes
 • Parmezaanse kaas
 • Zout/peper

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes en de mozzarella in stukjes. Wanneer de pasta klaar is, spoel je deze meteen koud. Doe daarna de pasta in een kom en voeg ze pesto toe. Roer de pasta zodat de pesto goed verdeeld is. Voeg daarna de cherry tomaatjes, mozzarella, rucola en parmezaanse kaas toe. Voeg daarna zout en peper toe en je pasta is klaar. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om eventueel kipreepjes en/of extra groentes toe te voegen!

Bbq stokbrood met mozzarella

Bij een goede bbq hoort natuurlijk stokbrood. Nu is het natuurlijk makkelijk om gewoon simpel stokbrood te serveren bij de bbq echter vond ik op de site van Leuke Recepten laatst een recept voor bbq stokbrood met mozzarella en dit is het proberen waard!

Ingrediënten

 • 1 (stok)brood
 • Snuf knoflookpoeder
 • 3 eetlepels boter
 • 3 eetlepels barbecuesaus
 • 1 bol mozzarella
 • 2 bosuien
 • Snuf cayenne
 • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood door de lengte door midden en klap open. Je kunt het stokbrood heel op de bbq leggen of alvast in stukken snijden. Smeer het brood met wat boter en bestrooi met een snuf knoflook en cayenne. Verdeel vervolgens wat barbecuesaus er over en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Bestrooi met een snufje peper en zout. Leg het brood op de bbq en bak dit indirect op het vuur tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is, dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten!

Watermeloen salade

Een super makkelijke salade om lekker bij de bbq te serveren is deze watermeloen salade met feta. Deze is geïnspireerd op het recept van Allerhande echter kun je altijd experimenteren door andere of extra dingen toe te voegen!

Ingrediënten

 • 600 g watermeloenen
 • ½ rode ui
 • 15 g verse munt
 • 70 g zwarte olijven zonder pit
 • 230 g feta

Bereidingswijze

Snijd de watermeloen in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de munt fijn. Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de feta. Doe alle ingrediënten samen in een kom en schud voorzichtig, tot alles goed is gemengd!

Welke van deze recepten ga jij deze lente maken?

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden