← Terug naar overzicht

Koningsnacht in Amsterdam!

Het is 27 april weer tijd voor Koningsdag in Nederland, maar we moeten Koningsnacht de avond er voor natuurlijk voor niet vergeten. De avond (26 april) voor Koningsdag zijn er verschillende feestjes georganiseerd om jullie nacht zo goed mogelijk van start te laten gaan. Ga jij het in Amsterdam vieren en heb je zin om Koningsnacht als voorproefje van Koningsdag mee te maken? Lees snel verder want ik zet de leukste Koningsnacht feestjes op een rijtje.

Oranjegevoel Festival 

Op koningsnacht begint om 22.00 uur het Oranjegevoel Festival bij de Westerunie. Er zijn drie verschillende stages te vinden op dit feestje: Happy Feelings, Terug naar toen en de Danshal. Op dit festival is er dus voor ieder wat wils!

Chin Chin Cruise

Zin om Koningsnacht op een boot te beleven? Chin Chin club organiseert de Chin Chin Cruise! Op koningsnacht word je hier verrast door verschillende acts, er zijn genoeg hitjes, classics, house-en discoplaten én er is confetti!

Vrijdag is NYX: Koningsnacht 

Ook NYX organiseert tijdens koningsnacht een feestje! Namelijk Vrijdag is NYX: Koningsnacht. Dress like a king or a king, en je bent ready voor een heerlijk avondje bij NYX!

Het Koningsparadijs

Juicy, Zwarte Koffie, Soepeltjes en Stille Disco bundelen samen de krachten om er een groot feest van te maken tijdens Koningsnacht in Paradiso Noord - Tolhuistuin. Bij Het Koningsparadijs vind je hiphop en dancehall tot disco en r&b met alle vaste dj's van de Amsterdamse organisatoren. 

Kingsnight 2019

Ook in de Melkweg wordt Koningsnacht goed gevierd met het feestje Kingsnight 2019. Hier kun je lekker dansen op verschillende urban, house, latin en tech beats, alle stages zijn open. 

Club Up Koningsnacht: Vroegâh x Primo Disco

Ook bij Club Up Koningsnacht: Vroegâh x Primo Disco kun je je Koningsnacht goed beginnen. Vroegâh & Primo Disco slaan de handen ineen om een feestje bij Club Up & De Kring te organiseren. Verwacht 80s, 90s, 00s Hits, Smartlappen, disco-knallers & Guilty's van de bovenste plank.

Hopelijk zat er een feestje tussen die volledig in jouw straatje past en waardoor je nu al zoveel zin krijgt in Koningsnacht/Koningsdag dat je bijna niet meer kunt wachten. Zit deze er nou niet bij? Ga gewoon lekker het centrum van Amsterdam in, daar is het bij Koningsnacht sowieso wel ergens gezellig! Ik wens jullie allemaal een hele fijne avond!

Heb je ook nog geen plannen voor Koningsdag? Maarten schreef een blog over Koningsdag in Amsterdam!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden