← Terug naar overzicht

Koningsdag vieren in Amsterdam

27 april is het weer zover, we hebben wat te vieren! Dit jaar valt het feest op een zaterdag. Misschien minder voor mensen die graag een extra dag vrij hadden gewild, maar des te meer reden om een vet feest op te zoeken om deze feestelijke dag mee door te komen! Ik zet mogelijk interessante locaties op Koningsdag in Amsterdam voor je op een rijtje.

Kingsland Festival

Mocht je het dit jaar groot uit willen pakken, dan is het Kingsland Festival misschien iets voor jou en je vriendengroep. Kingsland Festival pakt vaak groot uit, ook buiten Amsterdam. Headliners als Bizzey, Dimitri Vegas & Like Mike en Vini Vici zijn dit jaar aanwezig om er een dik feest van te maken. Verwacht een line-up van Dance, Electric, Urban en Hardstyle op meerdere podia, zowel binnen als buiten. Het festival vindt plaats op 27 april van 12.00 tot 20.00. Naast Early Bird en reguliere tickets zijn er ook viptickets beschikbaar en een locker is al verkrijgbaar vanaf €7.50.

Loveland van Oranje

Ligt House of Techno meer in jouw straatje? Misschien is Loveland van Oranje het ideale festival voor jou op Koningsdag. Artiesten als ROD en Chris Stussy staan op 27 april voor je klaar om er een mooi feest van te maken. De reguliere tickets zijn op het moment van schrijven wel al uitverkocht, maar de Late tickets nog niet. Wees er dus snel bij en vul jouw koningsdag met electronische muziek.

Feestje op de NDSM-werf

Mochten al die festivals jou te druk zijn of ben je aan het sparen voor een zomervakantie? Pak op koningsdag dan even het pontje naar de NDSM-Werf. De NDSM Vrijhaven is sowieso altijd gezellig, maar op koningsdag is alles in het thema van onze koning. Er is overal eten en drinken, verschillende soorten toffe muziek en meer entertainment. Uiteraard met gratis toegang en gericht op alle leeftijden. Kunst, act’s, opkomende talent… Het is allemaal aanwezig tijdens Koningsdag 2019 op de NDSM-Werf!

Feest vieren aan de grachten

Al hoewel het geen specifiek georganiseerd evenement is, bieden ook de Amsterdamse grachten de ideale locatie tijdens Koningsdag. Uiteraard kun je een kroegentocht doen bij de vele kroegjes langs de grachten of met een drankje in de hand op de bruggen staan, maar het een boot dobberen tussen alle andere feestgangers brengt ook zeker een toffe sfeer met zich mee.

Zoals je ziet zijn er een hele hoop dingen te doen in Amsterdam rondom Koningsdag. Wat mij betreft zit de feeststemming er in ieder geval al aardig in en kunnen we overdag alvast vullen met toffe festivals. Uiteraard hebben we ook nog een Koningsnacht, maar daar wijden we een volledig nieuwe blogpost aan! Ik zou zeggen, geniet van deze populaire feestdag!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

lights light bulbs
Abonneren op