← Terug naar overzicht

Studiegerelateerde bijbanen in Amsterdam

werk

Het komt vaak in je voordeel uit wanneer je al een beetje relevante werkervaring hebt wanneer je gaat solliciteren voor een stage of voor een baan na je studie.  Wil jij stappen maken in zowel je persoonlijke ontwikkeling als voor je CV? En ben jij nou ook opzoek naar een bijbaan in Amsterdam die gerelateerd is aan je studie? Lees dan snel verder, want vandaag zet ik voor jou de beste tips op een rijtje.

Hoe vind je nou een studiegerelateerde bijbaan?

Soms is het iets lastiger om een wat professionelere of studiegerelateerde bijbaan te vinden dan de bijbaan die je vroeger bijvoorbeeld had. Er zijn een aantal manieren om op zoek te gaan naar een studiegerelateerde bijbaan. Ten eerste kan je natuurlijk via internet zoeken op vacatures van een bedrijf waar je graag wil gaan werken. Er zijn superveel online vacature banken waar je veel (bij)baan aanbod vindt. Op Facebook kan je bijvoorbeeld kijken op de pagina Vacatures Amsterdam. Ook is het handig om sowieso een LinkedIn profiel te maken, mocht je dit nog niet hebben. Op LinkedIn voeg je je connecties toe en via deze weg kunnen zij je misschien helpen. Op deze manier vind je dus eigenlijk via je eigen netwerk en hun hulp je droom bijbaan. Ook kan je natuurlijk via een uitzendbureau naar werk zoeken, zij hebben meestal wel vacatures die op een aantal van je criteria aansluiten. Er bestaan zelfs speciale studentenuitzendbureaus! Bovendien kun je een kijkje nemen op Studiegerelateerde Bijbaan. Daar vind je namelijk ook geregeld bijbanen die bij jou studie zou kunnen passen!

Hoe maak je een goed CV?

Solliciteren begint eigenlijk bij je cv (curriculum vitae). Het is erg belangrijk om een professioneel, netjes én up-to-date cv te hebben. Wanneer je gaat solliciteren stuur je daar namelijk vaak je CV, en vaak een motivatiebrief, bij op. Op je CV zet je relevante informatie over jezelf. Er zijn een aantal vaste onderdelen als: je persoonsgegevens (naam/geboortedatum/adres/email), je gevolgde en afgeronde opleidingen, relevante werkervaringen en als laatste je kennis en vaardigheden. Voor de rest kun je het nog aanvullen met wat juist jouw zo bijzonder maakt en onderscheidt van de anderen. Op internet kan je verschillende voorbeelden en templates van goede cv's vinden. Wees altijd eerlijk in je CV, houd het kort en krachtig én probeer jouw cv zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Op de website van Studiegerelateerde bijbaan vind je nog veel meer informatie over het vinden van een goede bijbaan, tips voor een goed cv én vacatures! Kijk vooral even op de site voor meer informatie.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

aankomende student
IJssalons Amsterdam
Abonneren op