← Terug naar overzicht

De leukste low budget activiteiten in Amsterdam

Yes, het is weer bijna tijd voor een weekje vakantie! Tijd om tot rust te komen van de afgelopen schoolweken en jezelf weer even te herladen. Naast het relaxen is het natuurlijk ook altijd leuk om in de vakantie een aantal activiteiten te ondernemen. Activiteiten ondernemen is leuk maar meestal hangt daar wel een prijskaartje aan en dat vinden wij als studenten meestal iets minder prettig. Vandaag zet ik daarom de leukste low budget activiteiten in Amsterdam voor je op een rijtje.

​Markten

Er zijn natuurlijk diverse (buurt) markten te vinden in Amsterdam. Op deze markten vind je de de leukste en opvallendste dingen. Op de ene markt vind je bijvoorbeeld vintage kleren en op de andere weer allerlei verschillend eten. Met stipt op nummer 1 staat bij mij de Noordermarkt! Breng hier eens een bezoekje aan als je een dagje vrij bent of bezoek bijvoorbeeld de Albert Cuypmarkt of Dappermarkt. Het bezoeken van de markten is helemaal gratis en voor niks, mocht je niks kopen dan ;).

Pontje over

Ga eens gratis met het pontje over! Het pontje vertrekt vanaf de achterzijde van het Centraal Station, brengt je naar het Noorden van Amsterdam. Superleuk om gewoon eens gedaan te hebben en een mooi tochtje over het Ij! De veerpont brengt je helemaal gratis naar Noord! Neem de pont naar Buiksloterveerweg als je bijvoorbeeld eens een bezoekje wil brengen aan het filminsituut EYE. In het filminstituut kan je bovendien dagelijks gratis de filmcollectie bezoeken! Als je met de andere pont over gaat, kom je terecht bij NDSM-Werf: op deze voormalige scheepswerf vind je een terrein vol met creatieve ondernemingen en leuke caféetjes en restaurantjes. Leuk middagje uit in Amsterdam zo dus!

Grootste dakterras NEMO

Op de top van het gebouw van NEMO Science Museum vind je het grootste dakterras van Amsterdam. Om het nog beter te maken, die is helemaal gratis toegankelijk! Om op het dakterras van NEMO te komen moet je wel eerst honderdtwintig traptreden op (of pakt gewoon de lift in het museum zelf...) maar als je eenmaal boven bent kun je genieten van prachtig uitzicht over de gehele Amsterdamse binnenstad! Er is hier trouwens ook een cafeetje waar je lekker hapjes en drankjes kunt doen terwijl je van het uitzicht geniet!

Hopelijk heb ik jullie op deze manier een beetje meer inspiratie gegeven wat jullie on low budget in Amsterdam kunnen doen! Fijne vakantie gewenst!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

lenovo laptop
Abonneren op