← Terug naar overzicht

AmsterdamStudentenstad naar Youseum!

Youseum

Interactieve musea zijn hot! Begin november opende Youseum haar deuren. Youseum onderscheidt zich van andere musea doordat het museum volledig draait om jou. Door middel van vijftien interactieve ruimtes, waarin jij centraal staat, laat Youseum je voelen als een superster. Tegelijkertijd zet Yousuem je aan het denken over de keuzes die je maakt. Hoogste tijd voor een bezoek dus!

Welkom in Youseum!

Voordat je het museum in gaat krijg je een tourguide mee. Deze guide geeft je gedurende de experience uitleg over de ruimtes. Het hebben van zo’n guide maakt het bezoek een stukje leuker. Daarnaast kan de guide ook ongegeneerd foto’s maken van jou en je vrienden. Het museum start met een openingsfilm, die uitlegt waarom juist jij zo speciaal bent. Vervolgens ga je een via een échte rode loper het museum in.

Ruimtes met achterliggende gedachte

De ruimtes van Youseum zijn erg uiteenlopend. Zo zijn er twee ruimtes die helemaal draaien om geld, waarbij je kan liggen op een tafel vol met dollars en is er een kluis vol goudstaven, gevolgd door een aantal ruimtes waarbij social media centraal staat. Zo hebben ze - in mijn ogen - een ‘like factory’ gecreëerd waarin dozen met ’10K likes’ opgeslagen staan die je met een machine kan pakken, gevolgd door een ondergaand schip in een zee van likes. Juist omdat je ook veel foto’s aan het maken bent die je wilt gaan posten, zet dit je wel aan het denken.

Ook doet Youseum aan duurzaamheid, zo hebben ze een beeldschoon strand nagebootst waarin je de ‘zogenaamde’ perfecte Instagramfoto kunt maken die grenst aan een realistisch strand, dat vol ligt met plastic. Fun fact: het plastic dat op dit gecreëerde strand ligt, komt van echte stranden.

Ook heeft Youseum artistieke ruimtes, zo kom je via een baarmoeder terecht in een prachtige ruimte vol met spiegels. Ook hierin sta jij - uiteraard - weer centraal.

Wat maakt Youseum speciaal? 

Youseum onderscheidt zich door middel van de boodschap die ze uitdragen. Zo word je door het museum aan het denken gezet over in hoeverre je je laat beïnvloeden door social media en je onzekerheden. Juist door deze boodschap en een artistiekere benadering is Youseum ook een musea waar ik met mijn familie of collega’s heen zou gaan.

Youseum is gelegen op loopafstand van het Amstelstation. Het rustigste moment om Youseum te bezoeken is doordeweeks in de ochtend. Een kaartje voor Youseum kost €19.95. We hebben net weer een zak geld gekregen van Ome Duo, dus gaan met die banaan! Heb je een beetje trek gekregen? Dit zijn de leukste shared dining restaurants in Amsterdam!

Meer studentennieuws

meubels uitzoeken
geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden