← Terug naar overzicht

Fit en gezond in Amsterdam? Zo doe je dat!

Het is weer januari... dat betekent dat we ons goede voornemen lijstje er weer bij mogen gaan pakken. Bij velen staat hoog aan dat lijstje om toch weer een paar kilo afvallen. Maar hoe doe je dit met zoveel lekker eten in de stad? Er zijn in de stad zoveel verleidingen dat je al snel de plank toch weer mis slaat. Wanneer je bijvoorbeeld lekker aan het shoppen bent in de stad en wat trek hebt gekregen, ga je al snel voor een ongezonde en snelle hap. Terwijl er ook zoveel gezonde keuzes te maken zijn. Lees snel verder, want vandaag geef ik een aantal tips hoe je fit en gezond blijft (of wordt) in de stad!

Bewegen

De eerste tip is misschien wel bewegen. Om fit te worden is bewegen echt een must. Om te bewegen hoef je niet perse naar de sportschool te gaan. Een aantal dagen in de week een goede wandeling maken is ook heel goed voor je. Bovendien heb je hier voor de rest natuurlijk niets voor nodig, alleen je benen en stevige schoenen. Wanneer je op een goed tempo een lange wandeling (1 uur - 1,5 uur) maakt verbrand je veel caloriëen en het is heel goed om je benen wat strakker te krijgen. Probeer sowieso iedere dag minstens 8000 stappen te lopen, ga gewoon eens iets vaker te voet ergens heen. Wandelen doet wonderen en je zal je zelf al snel wat fitter voelen! Bovendien zijn er natuurlijk een aantal bossen en parken in Amsterdam waar je heen kan gaan voor een goede en mooie wandeling. Ga eens wandelen in het Westerpark, Amsterdamse bos of Amstelpark bijvorbeeld. Je kan ook buitensporten in Amsterdam op een paar plekken. 

Meal preppen

Het is supermakkelijk om in plaats van altijd snacks te halen gewoon je snacks eens mee te nemen. Het kost echt niet veel tijd, maar het is wel veel gezonder én veel goedkoper! Er zijn oneindig veel snacks die je mee kan nemen. Je koopt deze gewoon lekker cheap in de supermarkt. Een aantal van mijn favoriete snacks zijn: popcorn, worteltjes, cashewnoten, rijstwafels, komkommers, tortilla chips, aardbeien, bessen, snoeptomaatjes en pretzels. Maak gewoon een selectie van je favoriete snacks en pak deze in. Je kan er natuurlijk een aantal kiezen, want deze snacks zijn allemaal gezond (met mate). Het scheelt een hoop geld en zoals je ziet zijn er ook genoeg lekkere opties. Veel beter als je hier lekker van snackt dan dat je wéér een croissantje of cheeseburger haalt.

Gezond dineren in de stad

Oké je bent dan wel gezond aan het eten, maar je wilt natuurlijk ook nog wel eens lekker uiteten gaan. Bij deze 3 tentjes in Amsterdam kan je supergezond én lekker eten. Het eerste tentje is Health Food Wall, hier heb je een beetje het snackbar principe: je haalt namelijk eten uit de muur. Alleen is dit eten in plaats van ongezond, juist gezond! Dit is het bewijs dat een snelle snack of maaltijd niet ongezond hoeft te zijn! Bij Soil of Amsterdam kan je gezond eten. Het concept van de eigenaar is dat gezond eten niet duur hoeft te zijn! Hier heb je snelle service én een goede kwaliteit van eten. Goede tip dus als je wel goed uiteten wil. Als laatste mijn favoriete saladebar namelijk SLA. Bij SLA bestel je de lekkerste salades, soepjes en bowls! Genoeg restaurantjes dus waar je toch een goede keuze kan maken!

Ik hoop dat ik jullie een beetje de goede kant op gestuurd heb, maar het blijft natuurlijk zo dat je het zelf moet doen. Heel veel succes en anders... volgende keer beter! ;)

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Kamer inrichten
Abonneren op