← Terug naar overzicht

De leukste kerstactiviteiten in Amsterdam

Het is bijna weer zo ver... De leukste, mooiste en gezelligste tijd van het jaar! Ik kan bijna niet meer wachten en daarom heb ik voor jullie de leukste activiteiten rondom kerst in Amsterdam bij elkaar gezocht! Zelf houd ik zo erg van kerstmarktjes, kersteten, gezelligheid en dergelijke dat ik er wel een boek over zou kunnen schrijven. Aangezien dat misschien een beetje overdreven is, heb ik een paar activiteiten voor jullie uitgekozen. Lees snel verder als je mijn favoriete kerst activiteiten in Amsterdam wil weten!

Schaatsen

Misschien wel één van de leukste dingen om rond kerst samen met je vrienden, vriendinnen óf lover te doen is schaatsen. Aangezien het weer in Nederland het niet altijd toelaat om op echt ijs te schaatsen, worden er altijd kunstschaatsbanen opgezet. Nu zijn er in Amsterdam een tal van mogelijkheden waar je kan gaan schaatsen maar persoonlijk vind ik de leukste toch wel die van Ice*Amsterdam op het Museumplein. Deze schaatsbaan gaat open vanaf 17 november en je kan er schaatsen tot en met 3 februari 2019. Genoeg tijd nog dus! Tijdens de kerstperiode zijn er hier naast de schaatsbaan ook nog een aantal winterse kraampjes en kerstmarkten te vinden.

​Kerstmarkten in Amsterdam

Kerstmarkten zijn misschien wel de meest ideale plekken om te bezoeken om in de kerststemming te komen. Één van de leukste kerstmarkten is de Museum Market Christmas Edition bij het Museumplein, waar ik eerder ook al over vertelde. Deze markt staat er van 14 t/m 26 december 2018. Een andere leuke kerstmarkt om te bezoeken is de Funky X-mas Market, deze vindt plaats op 16 december 2018 in de Westergasfabriek. De markt begint om 12 uur 's middags en duurt tot 6 uur 's avonds én de entree is gratis. Op deze kerstmarkt kun je originele kerst cadeaus shoppen, lekkere kersthapjes proeven én gluhwein drinken.

Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks evenement wat erg gezellig is om te bezoeken. De Amsterdamse grachten en straten zijn tijdens het festival versierd met lichtjes. Het is vooral leuk om Amsterdam in de avond te bezoeken als je de lichtjes goed wil zien. Het maakt het misschien nog wel leuker en romantischer als je 's avonds in een bootje door de grachten vaart. Er is genoeg tijd om het festival te bezoeken want het begint op 29 november en het duurt tot en met 20 januari 2019!

Ga jij één van deze activiteiten doen of bezoeken? Ze zijn superleuk en je zal je er helemaal kerstig door voelen, misschien zie ik je daar!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Strandtenten
Abonneren op