← Terug naar overzicht

Hier moet je op letten als je gaat verhuizen

Verhuizen is een zware klus! Maar het valt reuze mee als je een beetje georganiseerd en voorbereid bent. In dit artikel lees je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij een verhuizing.

1. Energie regelen

Je moet natuurlijk gas en stroom hebben in je nieuwe huis. Anders kan je niet lekker koken en rustig Netflix kijken! Als je een nieuwe leverancier wil, dan kan je het beste energie vergelijken. Je krijgt dan een overzicht te zien met verschillende energieleveranciers en hun prijzen. Op deze manier kan je de beste keuze maken voor jezelf. Je kan bijvoorbeeld ook geld besparen door een energiepakket te nemen.

2. Adreswijziging doorgeven

Ook erg belangrijk: adreswijziging doorgeven! Je bent wettelijk verplicht om je verhuizing binnen 5 dagen door te geven. Tegenwoordig kan het gewoon online en is het dus snel geregeld. De overheidsinstellingen ontvangen de adreswijziging vaak automatisch van de gemeente. Maar er zijn een aantal andere instellingen die je zelf op de hoogte moet brengen van jouw nieuwe adres. Voorbeelden zijn: DUO, tandarts, huisarts, sportschool, de bank, jouw telefoonprovider en verzekeraars.

3. Verhuisdozen en vervoer

Je moet zeker genoeg dozen hebben voor al je spullen. Als je nog een paar koffers hebt of kan lenen, dan kan je deze gebruiken voor je kleding. Probeer ook zoveel mogelijk lichte dingen in dozen te zetten. Dan kan je meer in een doos kwijt. Als je toch door al je spullen gaat, dan kan je gelijk de dingen die je niet gebruikt weggooien! Scheelt weer sjouwen ;). Zorg er ook voor dat je genoeg inpakpapier hebt. Dit is erg handig voor al je borden, glazen en mokken. Je kan ze inpakken met papier en in dozen leggen. Hierdoor breken ze hopelijk minder snel tijdens het vervoeren van de dozen. Je kan familie, vrienden en kennissen vragen voor hulp bij de verhuizing. Maar je kan ook een verhuisbedrijf inschakelen en het overlaten aan de pro’s!

4. Huurtoeslag en verzekeringen

Vergeet niet om huurtoeslag aan te vragen als je daarvoor in aanmerking komt. En als je het al kreeg, dan moet je je verhuizing doorgeven. Het bedrag kan dan zomaar veranderen. Zorg er ook voor dat je goed kijkt naar de verzekeringen die je nodig hebt. Een inboedelverzekering is bijvoorbeeld altijd handig! Een aansprakelijkheidsverzekering kan je ook nemen. Een opstalverzekering is handig voor als je schade krijgt aan je huis door water-, brand- en/of stormschade.

Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Maak een checklist om het jezelf wat makkelijker te maken. Vraag ook om hulp en verdeel de taken. Zo verloopt een verhuizing iets soepeler ;)!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

aankomende student
IJssalons Amsterdam
Abonneren op