← Terug naar overzicht

Van deze healthy hot spots in Amsterdam loopt het water je in de mond!

healthy hotspots Amsterdam

Koken is niet de favoriete bezigheid van elke student. Toch is het belangrijk om tijdens je studententijd gezond te eten. Wij maakten daarom een lijstje voor jou met restaurants die zowel lekker als gezond eten serveren. En nog beter: ze bezorgen ook gewoon bij jou in Amsterdam!

Vleesch noch visch

Je hoort het tegenwoordig wel vaker. Voor het milieu moeten we allemaal wat minder vlees en vis eten. Bij Vlees Noch Vis kan dat! Vlees Noch Visch is vooral bekend van de vegetarische pita gyros. Deze is gemaakt van (h)eerlijke vegetarische ingrediënten. Healthy streetfood dus! Geen zin om naar Schaepmanstraat 2 te fietsen? Dan kan je zo’n gezonde pita met huisgemaakte saus ook gewoon laten bezorgen door Deliveroo!  

SLA

Deze healthy hotspot is inmiddels een gevestigde naam in Amsterdam. Bij saladebar SLA ben je aan het juiste adres voor een voedzame, maar bovenal ook lekkere salade. SLA werkt voornamelijk met dagverse biologische producten. De salades zijn dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor de aarde! Je vindt er verschillende seizoensgebonden salades, maar ook klassiekers zoals de Ceasar Salad met courgettenoedels en geroosterde kip!

Sushito

Sushito is de plek in de Pijp voor een lekkere, gezonde lunch of avond eten. Ze combineren hier de smaken van Japan, Hawaï en Mexico. Zo kan je hier terecht voor een heerlijke, gezonde poké bowl of… een sushi burrito! Je kunt kiezen voor een samengestelde bowl of burrito, maar er ook zelf een samenstellen. Die laatste optie heeft natuurlijk de voorkeur. Want zo kies jij alleen maar ingrediënten waar je blij van wordt! Eet je jouw healthy sushi burrito liever op de bank met je favo serie? Dan kan je ‘m gewoon via Deliveroo bestellen. Wel zo lekker na een lange studiedag! 

JuiceLab

Zoals de naam doet vermoeden, kan je bij JuiceLab verschillende gezonde sapjes halen. Toch hebben ze hier ook meer lekkers! Zo kan je verschillende healthy bowls bestellen. Favoriet is toch wel de Nutty Cocoa Banana Oats bowl. Met lekkere stukjes banaan in honing! 

Wil jij ook wel is gezond koken voor jezelf? Eerder schreef Marel een blog met makkelijke, gezonde en goedkope recepten. Zeker het proberen waard!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

belastingaangifte doen
Abonneren op