← Terug naar overzicht

8 chille bijbanen voor studenten

De zomervakantie is eindelijk in zicht. Welk prachtig land ga je bezoeken? En welke festivals staan op de planning? Op de redactie hebben wij al genoeg plannen gemaakt. Of we het ook allemaal kunnen betalen is nog maar de vraag. Wij zochten daarom acht chille bijbanen voor je op.

1. Schoonmaken bij De Kroon

Schoonmaken staat misschien niet bovenaan je lijstje. Bij ons wel! Je verwacht het misschien niet, maar schoonmaken valt reuze mee. Je doet het vaak in teamverband en je wordt bovengemiddeld betaald. Daarnaast is het een mega chille bijbaan, omdat je bij De Kroon zelf kunt bepalen welke klussen je aanneemt. Ze maken verschillende locaties schoon zoals kantoren, winkelcentra en sporthallen. Vaak zijn dit ook simpele ruimtes om schoon te maken!

2. Oppassen

Veel studenten passen op, omdat het prima verdient en dankbaar werk is. En als de kleine ligt te slapen, kan jij lekker een serietje kijken op de bank. Klinkt goed, toch?

3. Honden uitlaten

Nee, dit gebeurt niet alleen in Amerikaanse films! Met het uitlaten van honden kan je, ook in Nederland, serieus geld verdienen. Veel mensen werken fulltime en kunnen hulp gebruiken bij het uitlaten van hun hond. Ga in wat betere buurten op zoek naar hondenbezitters en spreek ze op straat gewoon eens aan. Grote kans dat je zo een klantenkring gefixt hebt!

4. Huisdieroppas

Met de zomervakantie om de hoek, zijn er ook veel mensen die een betrouwbare oppas voor hun dier zoeken. Vraag gewoon eens rond bij je familie en kennissen of zij jouw diensten kunnen gebruiken. Vooral dieren die veel zorg nodig hebben, kunnen een aardig zakcentje opleveren!

5. Werken in een supermarkt

Waarschijnlijk denk je dat dit echt een bijbaan voor scholieren is. Maar vergis je niet! Met vakkenvullen en achter de kassa zitten, verdien je lekker bij!

6. Privéchauffeur

Heb jij je rijbewijs? Dan kan je als privéchauffeur aan de slag. Vaak rijd je dan in de auto van diegene die je ergens heen moet brengen. Met een beetje geluk rijd je dus ook nog in een dikke bak!

7. Promotiewerk

Zeker als je met een bonussyteem werkt, kan je met dit promotiewerk snel veel verdienen. Het is dus wel belangrijk dat jij veel sociale vaardigheden hebt. Je moet iemand namelijk overtuigen om jouw product af te nemen!

8. Werken in de horeca

Origineel is het niet, maar in de horeca is altijd wel werk te vinden! Deze baan is in de zomer vaak ook flexibel, omdat ze veel vakantiekrachten aannemen.

Op onze pagina met vacatures vind je meer chille bijbanen, zoals schoonmaken bij De Kroon.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op