← Terug naar overzicht

Een dagje naar Delft

delft

Vanuit Amsterdam zijn er genoeg steden die je in een dag een bezoekje kan brengen. Vandaag in de serie over dagjes uit: een dagje Delft. Wat is er te zien in deze historische stad? Samen met mijn vriendin bracht ik een bezoekje en vond het voor je uit.

Onderweg naar Delft

Vanaf Amsterdam Centraal vertrekt elk halfuur een trein richting Vlissingen. Als je deze neemt, ben je binnen een uur op Station Delft. Van hieruit is alles makkelijk te belopen.

Toren van de Nieuwe Kerk

Het hoogtepunt van Delft was voor mij duidelijk de toren van de Nieuwe Kerk. Deze kerk, die tegenover het stadhuis op de Markt staat, heeft een toren die je zes dagen per week tussen 09.00 en 17.00 uur kunt beklimmen. Met je studentenpas kun je voor €2,50 de toren op. Van deze blog over activiteiten in Delft wist ik dat het uitzicht spectaculair moest zijn en de toren heeft niet teleurgesteld. We konden Den Haag zien, heel Delft, en zelfs een stukje Rotterdam. Overigens moet je wel zeker weten dat je alle 376 treden wilt beklimmen, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, is het eindresultaat zeker de moeite waard!

Let op: als je onderweg tegenliggers tegenkomt, kan het wel eens gevaarlijk worden…

De Beestenmarkt

Wanneer je zin hebt in een drankje, ga dan naar de Beestenmarkt. Hier vind je allemaal gezellige cafeetjes, zoals café Belvédère. Met mooi weer zijn de terrassen op de Markt gauw bezet: hier is vaak meer plaats. Het kan er zeker druk zijn, maar er is zoveel keus dat er vast wel ergens een plekje is. 

Oostpoort en Oostpoortbrug

In het (je raadt het al) Oosten van Delft vind je de Oostpoort. Deze oude poort is de laatste nog intacte stadspoort van Delft, maar tegenwoordig is het een woonhuis. Ervoor ligt de Oostpoortbrug. Deze rijksmonumenten zien er vooral op een zonnige dag stralend uit. Loop er onderdoor, de brug over, en ga eens aan de overkant van het water zitten (er staat een bankje!), waar je kunt kijken naar alle mensen die voorbij fietsen. Met een beetje fantasie waan je je in de Middeleeuwen en heb je gister nog gezien dat de poort werd gebouwd.

Lees ook de blogs over een dagje Haarlem, een dagje Nijmegen en een dagje Friesland

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Abonneren op