← Terug naar overzicht

Theaters in Amsterdam: DeLaMar

Je hebt een dag vrij, er draait niks leuks in de bioscoop, je hebt genoeg van Netflix… Je besluit naar het theater te gaan. Maar hoe beslis je naar welk van de vele Amsterdamse theaters je gaat? In dit eerste deel van een reeks over theaters in Amsterdam: het DeLaMar Theater. Lees hier over wat voor theater dit is, de voorstellingen die er spelen, en meer.

Ten eerste

Het DeLaMar theater kun je vinden op de Marnixstraat, bij het Leidseplein. Je kunt je fiets gemakkelijk parkeren in een van de fietsenrekken voor het theater op de stoep. Als je met het ov wilt gaan, neem dan tram 7 of 10 naar halte Leidseplein. Het theater is vrij bekend en is dan ook een van de duurdere theaters van de stad. Kaartjes voor een voorstelling kosten tussen de 20 en de 40 euro. Echter, met je CJP of studentenkaart krijg je wel 50% korting! Let op dat je je kaarten dan pas op de dag van de voorstelling kunt kopen, online of aan de kassa.

Een sfeerimpressie

Bij de glazen ingang wordt je opgewacht door een portier in een rood uniform die je vriendelijk een fijne voorstelling wenst. Het zet meteen de toon: verwacht oudere echtparen met handtasjes en nette jassen. Binnen ligt er een rode loper en hangen er levensgrote portretfoto’s van de koninklijke familie aan de muur. Het eerste wat opvalt, is echter de gezellige sfeer. Verwachtingsvol geroezemoes klinkt door de ruimte terwijl iedereen wacht om de zaal binnen te mogen. Wachtruimtes genoeg, vooral de Rode Foyer is prachtig. Nog even naar de wc: gelukkig zijn er daar genoeg van. Rondom de zaal hangen imponerende foto’s van bekende Nederlandse acteurs en actrices: als je hier hangt, heb je het gemaakt. In de pauze halen we een drankje in de een van de foyers. Een minpuntje is het gebrek aan zitplaatsen. Ook de statafels zijn schaars. Het management van DeLaMar is waarschijnlijk van mening dat we tijdens de voorstelling al lang genoeg zitten, waar ze eigenlijk ook wel gelijk in hebben, maar toch.

De voorstellingen

Bij DeLaMar worden veel grote producties zoals “Annie M.G. Schmidt” en “Vamos!” vertoond, maar ook kleinere voorstellingen vinden er een podium. Er zijn zowel musicals als cabaret. Dansvoorstellingen en tragedies kun je beide bekijken. Kortom, er is voor ieder wat leuks te zien. Dit is een bewuste keuze van het DeLaMar theater, dat gesubsidieerd wordt door de VanDenEnde Foundation maar een zelfstandig bestuur heeft.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

VPN
Abonneren op