← Terug naar overzicht

Een dag in Amsterdam

Stel, je hebt maar één dag in 'Damsko' door te brengen. Misschien heb je wel per ongeluk besloten in Utrecht te studeren (foutje), of wil je alleen kijken of de stad iets voor jou is. Hoe dan ook: je wil natuurlijk zo goed mogelijk de sfeer proeven. Wat moet je nou écht doen? Kies een deel van de stad en leef je uit!

De toerist in het centrum

Ten eerste moet je even de toerist uithangen. Loop vanaf het centraal station over het Rokin en door de Kalverstraat en voel je als een schaap in de kudde van rolkoffers (die zo aanwezig zijn dat studenten van de AHK er maatregelen tegen hebben genomen). Als je er toch bent, kijk dan even op het Spui en koop een overheerlijk chocoladekoekje bij Van Stapele. Als je leuke winkeltjes zoekt, ga dan richting de negen straatjes en kijk in de Episode voor tweedehands kleren of eet overheerlijk gebak in café Pluk, waar je dan meteen teveel geld aan hun mooie servies uitgeeft.

De hipster bezoekt Noord

Wonen in Amsterdam is voor een groot deel gewoon de hipster spelen. En waar kun je dat nou beter doen dan in Amsterdam-Noord? Eet een lekker broodje bij Pllek, ga naar het meest reecente evenement van NDSM en fiets een eindje naar de Ceuvel voor een kop dampende chocolademelk met hun zelfgemaakte zoute slagroom. Als je dan toch in Noord bent, kun je ook een film in het Eye kijken (met museum!) of een concert in Tolhuistuin bijwonen.

Wereldburger van Oost

Een echte Amsterdammer zul je als student (helaas) nooit worden, dus houden we het maar op wereldburger. En de beste wereldburgers zijn te vinden in… Amsterdam-Oost! Koop een bloemetje op de Dappermarkt, kijk mensen op het Javaplein en in de Javastraat en loop een rondje door het Oosterpark. Ga een van de vele Turkse supermarkten binnen en koop daar een kilo groente voor de prijs van één druif van de Marqt.

Student in de Pijp

De Pijp, de Pijp, de Pijp, wat leuk! Wanneer de avond valt, wil je liever hier gevonden worden dan bij het Leidseplein in een of andere toeristische club. Cafeetjes genoeg, gezelligheid alom… Een aanrader voor eten is de Bazar en een leuk café is Het Paardje. Overdag kun je in plaats daarvan de Albert Cuypmarkt bezoeken, hoewel het toeristengehalte hier wel weer erg oploopt. Zoek je nog iets speciaals en kun je het niet op de markt vinden? Ga dan naar Tjin’s Toko: Tjin verkoopt alles wat je nergens anders kunt vinden! Voor een goede internationale film bezoek je tenslotte nog even het Rialto.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

VPN
Abonneren op