← Terug naar overzicht

Voor de kroegtijgers in Amsterdam

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst meegedaan aan een kroegentocht. Ik was met twee vriendinnen voor een avondje in Praag en we besloten om mee te gaan. Als jij onbekend bent in een stad is een kroegentocht een ideale oplossing. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan en je hebt gegarandeerd lol. Ook maak je binnen no time nieuwe vrienden. Ik ben benieuwd of dat ook in Amsterdam het geval is. En dat lees je hier!

De Jordaan

De Jordaan is de ideale buurt voor een leuke authentieke kroegentocht. Je komt hier langs de zogeheten ‘bruine cafés’. Gezellig, ouderwets met een donkere inrichting. De cafés staan bekend om hun authentieke Nederlandse stijl. Je zal hier dus zonder twijfel een paar Hazes nummers horen. Ben je bereid om iets te betalen? Dan kan je mee met Get Events. Hun gidsen brengen je naar de bruine cafés maar slaan ook de nieuwere, hippe cafés niet over. Gelukkig kan je ook zelf op stap met de handige kaart van Pub Crawls Amsterdam.
Volg zelf gratis en voor niets de route naar de vijf uitgekozen cafés.

De Wallen

Hoewel ik absoluut geen voorstander ben van de praktijken in de Rosse Buurt kan ik je wel een kroegentocht aanraden. Deze tocht kan je wederom zelf gaan lopen met deze kaart. Met deze tocht komen er zes verschillende cafés aan bod. Interessant publiek vind je daar sowieso. Mijn favoriet is Café 't Mandje op de Zeedijk. Als je van de tocht wil afwijken, dan kan je hier ook nog wel naar Skek. Een barretje dat ik persoonlijk aanraad!

Leidseplein

Een tocht in de Jordaan of over de Wallen heeft zo zo’n charme. Echter: de arrangementen die ik vond zijn niet overweldigend. Een pub crawl zoals in Praag zal het waarschijnlijk niet worden. Daarom zou ik er lekker zelf op uit gaan. Het Leidseplein staat vol met kroegen en wat grote clubs. Vraag een local de weg als je het even niet meer weet. Bekende plekken zijn het Cooldown café, Het feest van Joop, de Kopstootbar en The Waterhole.

Noord

Noord gestoord zeggen ze ook wel! Het is misschien een beetje afgelegen, maar je vindt er wel de leukste tentjes. Ga vooral eens langs Pllek of Café de Ceuvel. Gezelligheid gegarandeerd!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

belastingaangifte doen
Abonneren op