← Terug naar overzicht

Originele goede voornemens

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Dat betekent: leuke feestjes, vuurwerk, maar ook die goede voornemens. Zucht...we weten allemaal dat bij iedereen het wel bekende ‘standaard’ lijstje goede voornemens staat. Maar hoe kom je nu een beetje origineel over? Wij geven je een aantal voorbeelden hoe jij indruk kan maken op vrienden en familie met de meest originele voornemens.

Gezondheid

Misschien toch wat cliché, maar werken aan je gezondheid is niks mis mee. Ben je een vastje roker? Dan is 2018 jouw jaar om proberen te minderen. Tevens het werken aan gezondere voeding. Om dit voornemen wat origineler te maken kan je eraan denken dat je iedere week of maand een nieuw ‘gezond’ gerecht probeert. Ga hierbij uit je comfortzone en kies een groente die je nog niet kent of nog nooit hebt gegeten. Hiermee daag je jezelf niet alleen uit in de keuken maar werk je tegelijkertijd aan je gezondheid!

Say what...?

Voor sommige mensen kan het lastig zijn en daarom een goed en origineel voornemen voor het nieuwe jaar: zeg vaker nee! Veel mensen hebben soms de neiging te vaak ja te zeggen, niks mis mee. Echter: dit kan leiden tot te veel op onze vork nemen. Door vaker nee te zeggen, geef je duidelijk je grenzen aan en kan je op deze manier de tijd nemen voor activiteiten die anders snel worden afgeraffeld (we all have been there ;)). Bovendien raak je niet overwerkt en heb je uiteindelijk meer tijd voor jezelf.

Burnbook

Mean girl (boy) of niet, soms is het beter om eens goed te kijken naar wie je echte vrienden zijn. Waarom zou je dan omgaan met iemand die je niet aardig vindt? Nu hoef je geen burnbook te maken, maar kan dit een goed voornemen zijn om juist meer tijd en aandacht te stoppen in je echte vrienden. Verspil geen tijd aan mensen die je niet goed behandelen! Omring je met mensen die je steunen en positief zijn. Neppe vrienden zijn zooo 2017!

Stop met snoozen

Het is je vast een keer overkomen, een avond van tevoren zet je braaf je wekker. Echter: je schrikt je de volgende ochtend wakker doordat je weer te lang hebt zitten snoozen. We blijven natuurlijk allemaal liever langer in bed liggen, maar dit is niet de beste manier om je dag te beginnen. Zo zijn je wallen zo zwart als het dropshot drankje van gisternacht en is de geur...niet te harden. Een goed voornemen om niet als een zwever in de hoorcollege banken te zitten, kan je bijvoorbeeld denken aan een speciale wekker. Deze wekker geeft natuurlijk daglicht weer waardoor je langzaam uit je slaap ontwaakt. Hierdoor schrik je niet wakker door de geluiden maar laat je je natuurlijke ritme het werk doen.

Geld verdienen

Niet geheel onbelangrijk voor in het nieuwe jaar is wat bijverdienen met een leuk bijbaantje. Heb je nog geen idee wat voor leuke bijbanen er zijn? Lees dan: "Cv-building tips".
In dit blogje geven wij je tips hoe je aan je cv kan werken en waar je op moet letten. 

Graag willlen we je hele mooie en gezellige feestdagen toewensen en een fijne jaarwisseling. Heb jij nu nog meer orginele voornemens? Mail mij dan gerust, dit kan naar: Nienke@studentensteden.nl.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Kamer inrichten
Abonneren op