← Terug naar overzicht

Hoe overleef ik het nieuwe jaar?

Het einde van het jaar staat nogal wat druk op. Reflecteren op het afgelopen jaar zorgt voor een deceptie. Dan maar weer goede voornemens verzinnen zodat het deze keer beter wordt. De voornemens vervagen ook weer net zo snel. De nacht der nachten is voorbij en de oliebol vlekken zijn weer uit je kleren gewassen. Welkom in 2018!

1 Januari 2018

Het is 1 januari. Als je echt pech hebt, dan wordt je verplicht om op bezoek te gaan bij de schoonouders of opa en oma. Meestal laat dit nog een dagje op zich wachten. Als dit laatste het geval is, dan is er sprake van een katerdag. Op deze dag is het verstandig om met zo min mogelijk mensen in contact te zijn. Blijf vooral de hele dag in je bed liggen want productief zijn, kan je het hele jaar lang. Je bed uitkomen voor een katerontbijt is wel belangrijk, maar daarna kan je meteen weer terug. Als je echt een meesterverleider bent, dan kan je het ook laten bereiden door je vriend(in)/zusje/moeder. Als je een die hard feestbeest bent, dan kan je ook gewoon je kater verdringen met nog meer alcohol. 

Chaos

De katerdag is voorbij en er staat weer een hoop te wachten. Ten eerste een overvloed aan sociale activiteiten. Nieuwjaarsborrels vliegen om je oren en vergeten vrienden willen je ineens weer zien. Aan de ‘Happy new year’-appjes zal dat overigens niet liggen. In de geschiedenis van die gesprekken staat enkel ‘Gefeliciteerd!’ voor de verjaardagen en nog een ‘Happy new year’ van vorig jaar. Helaas keert de rust niet overal terug. Mensen hebben in het nieuwe jaar vaak de neiging om het roer eens helemaal om te gooien. Te verwachten zijn ouders met schoonmaakopvliegers en vrienden met onverwachte break-ups. Rokers stoppen en non-rokers beginnen. De eerste maand van het jaar is een grote chaos. Gelukkig waaien al deze voornemens ergens begin februari over.

Hoe kan je deze chaotische tijd nou het beste tegemoet gaan? Mijn tip: go with the flow. Doe je best om een lach op te zetten tijdens de nieuwjaarborrels. Doe vooral ook fanatiek mee met de goede voornemens. Geniet van de strijd van anderen terwijl je zelf voor spek en bonen speelt. Daarintegen kan het natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig zijn om weer eens te spreken met een lang vergeten vriend. Geef het een kans! Keep up the good spirits. Aan jullie de taak om hier een balans in te vinden natuurlijk. Sommige vrienden kunnen beter in het verleden blijven.

Uiteindelijk valt het natuurlijk allemaal wel mee. Als de rust is weergekeerd gaat het normale leven weer beginnen. En ik weet bijna zeker dat je dan stiekem weer verlangt naar de onrust van december en januari. Dus geniet er toch maar van!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op