← Terug naar overzicht

Oud en nieuw vieren in Amsterdam

Oud en nieuw is de avond waarop je eigenlijk niet thuis mag blijven! Natuurlijk eerst even wachten tot dat het vuurwerk voorbij is maar daarna gaat iedereen naar buiten. Tenminste, de mensen die nog een oud en nieuwfeestje gaan vieren. En waar je dat feest gaat vieren lees je hier!

  • Awakenings

Ben jij een fan van grote feesten? Dan kan je terecht bij De Gashouder. Op 31 december wordt hier de Awakenings New Years Eve Special gehouden. Deze is voor de fans van house en techno. Helaas zijn de kaarten uitverkocht, maar je kan natuurlijk altijd Ticketswap in de gaten houden. Je kan hier komen feesten op Oudjaarsdag, Oudjaarsnacht en Nieuwjaarsnacht. 

  • NYE Around The World 2018

Op het Westergasterrein wordt overigens een ander feest gegeven. NYE Around The World 2018 wordt georganiseerd door Het Partyfeest, 2 Vrienden & Julien, Friendzone, Rewind, Klerenbende en Vunzige Deuntjes. Deze samenwerking zorgt voor een gezellige mix van house, r&b, hiphip en 80’s. Ieder uur wordt er afgeteld in een andere taal en ieder uur is er vuurwerk, confetti en champagne. 

  • Era

Op de NDSM-werf in de Scheepsbouwloods is ook een techno eindejaar knaller. Het feest Era is een onderdeel van Reaktor, een graag gehoorde naam in de technoscene. 

  • Freaqshow

Het grootste feest wordt gegeven in de Ziggo Dome. Ben je fan van hardstyle en raw hardstyle? Dan kan je terecht bij Freaqshow.  Na 5 edities wordt dit de laatste keer. Naar eigen zeggen wordt dit de ultieme begrafenisceremonie. R.I.P. Freaqshow. 

  • Melkweg, Bitterzoet en Panama

Daarnaast heb je verschillende feesten in clubs die iets kleinschaliger zullen zijn. Zo kan je weer vetrouwd bij de Melkweg terecht voor hiphop en r&b. Bitterzoet gooit het op een gevarieerd programma met house, urban, hiphop, latin en reggaeton. Bij Panama kan je terecht voor een 80’s en 90’s getinte avond.

  • Marktkantine en Club NYX

Uiteraard kan je ook gewoon terecht in je favoriete alternatieve clubs. Bij de Martkantine en Club NYX beleef je nooit een saaie avond. De marktkantine organiseert The Happy Feelings & Friends. Een feest met 80’s en 90’s muziek. Bij club NYX kan je tijdens NYX in Wonderland dansen op disco, classics, house, electro en r&b.

  • Radion en ACTA

Als laatste een combinatie van twee locaties. Radion en ACTA, de volgorde maakt niet uit. In Radion kan je terecht voor O N 2018, een feest met house en disco nummertjes. Naast Radion staat het oude ACTA-gebouw. Dit gebouw wordt bewoond door meer dan 500 studenten (inclusief mij). De huisfeesten die in de gangen worden gegeven zijn op z’n minst bijzonder te noemen. Dus kom bij ons een drankje vooraf doen, of ga voor een echte ACTA-after.

Voor een volledig overzicht van de feest agenda kan je terecht bij PartyFlock. Kijk vooral ook even naar de feesten op 1 januari. Feesten als o.a. Breakfast Club zijn ook zeker de moeite waard. Wat ik zelf ga doen ben ik nog niet over uit. Hoogstwaarschijnlijk ben ik met Oud en Nieuw niet eens in Nederland ;).

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

VPN
Abonneren op