← Terug naar overzicht

Kerst in Amsterdam

De laatste, meest gezellige, maand van het jaar is aangebroken: december. December staat vol met leuke dingen zoals Sinterklaas, mijn verjaardag ;), kerst en oud en nieuw. En de vakantie komt eraan. Dit moet zeker gekoesterd worden door de universitair studenten want hierna moeten we gewoon weer onafgebroken door. Gebruik deze vakantie dus optimaal. Laat je schoolwerk liggen en kleed je warm aan. Het is tijd voor kerstinkopen!

In het weekend van 9 en 10 december vindt de Funky Xmas Market plaats! Ideaal voor alle komende dobbelavonden. Behalve leuke cadeautjes kan je natuurlijk ook gewoon een warme chocomelk komen halen. Deze kan je rustig opdrinken terwijl je kijkt naar verschillende liveoptredens. De Sunday Markets zijn in Amsterdam al 10 jaar erg geliefd.

De hele maand december kan je in Amstelveen terecht voor al jouw perfecte kerstinkopen. Op het stadsplein van het winkelcentrum Stadshart staat namelijk een sfeervolle kerstmarkt. Wintervillage Amstelveen telt wel 60 kraampjes, een restaurant met buitenterras en zelfs een ijsbaan. Op de ijsbaan worden ook evenementen georganiseerd als discoschaatsen en kunstschaats shows. Voor dit evenement moet je wel toegangskaartjes halen.

Ook op het Museumplein wordt er dit jaar weer een Ice* Village gecreëerd. Je kan hier terecht vanaf 20 december tot en met 30 december. Het winterse dorp bestaat uit verschillende chalets met kleding, levensmiddelen en natuurlijk kerstaccessoires. Ook is er live entertainment en de mogelijkheid om iets te eten en drinken. Ice* Village is een onderdeel van Ice* Amsterdam. Vanaf 18 november t/m 4 februari neemt deze organisatie het Museumplein over.  De beroemde ijsbaan zal er in deze periode ook weer staan. Een kaartje voor het schaatsen kost online €4,50 en bij de baan zelf €6,-.

De maand december hoef je dus zeker niet alleen maar binnen te zitten. Zorg ervoor dat je genoeg lagen kleding aan hebt en geniet van alle gezelligheid. De stad Amsterdam is in deze periode echt magischer dan ooit!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

VPN
Abonneren op