← Terug naar overzicht

Cadeautjes kopen in Amsterdam

Rond deze tijd van het jaar is de vraag naar cadeautjes op zijn maximum. Natuurlijk hebben we Kerst en Sinterklaas maar ook de verjaardagen lijken op een hoogtepunt te zijn. Geld in een envelop is in deze omstandigheden helaas niet voldoende. Gelukkig heb ik een oplossing gevonden. In Amsterdam heb je een aantal plekken waar je terecht kan voor leuke, originele cadeautjes. Hier slaag je gegarandeerd voor geschenken en misschien ook wel voor jezelf ;)!

Boeken, boeken en nog meer boeken

Mijn favoriete plek om rond te neuzen is het Spui. Hier vind je boekhandel Athenaeum, the American Book Center en Waterstones. Alle drie winkels waarin het duizelt van de goede titels. Daarnaast staat er elke vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur een boekenmarkt. Op deze markt kan je terecht voor tweedehands boeken. Hiertussen liggen bestsellers maar ook antieke werken. Daarnaast kan je op de markt terecht voor antieke posters en kaartjes. De boekenmarkt op het Spui is al meer dan 25 jaar the place to be voor boekenliefhebbers.

Things You Want

Laatst kwam ik bij toeval een winkeltje tegen die nu behoort tot mijn favorieten. Ik weet eigenlijk niet waarom ik hier pas zo laat tegen aan ben gelopen. De winkel Things You Want (by Popular Demand) bevindt zich namelijk achter het paleis op de Dam in de Raadhuisstraat. Hoe centraal wil je het hebben? Deze winkel is het prototype voorbeeld van impulsaankopen. Je komt binnen voor een cadeautje en je loopt naar buiten met een tas vol hebbedingetjes.  Ze verkopen hier unieke wenskaarten, kookspullen, horloges, posters, spelletjes, camera’s, koptelefoons, boeken en ga zo maar door. Kortom: the things you want.

De Negen Straatjes

Zelf vind ik De Negen Straatjes de ideale plek om iets te vinden wat net even anders is. Hier zijn geen standaard grote kledingketens maar boetiekjes en pop-up stores. Wederom een erg uitgebreide keuze aan producten. In de straatjes kan je terecht voor vintage, schoenen, tassen, accessoires, beauty producten, home & lifestyle, kunst, cultuur en boeken. Tussen het winkelen door kan je pauzeren bij vele eet- en drinktentjes, allemaal met hun eigen specialiteiten. Heb je geen zin om alle straatjes door te lopen? Dan kan je direct naar It’s a Present! De naam van deze winkel spreekt weer voor zich.

Dus laat Bol.com voor wat het is en trek er een hele dag voor uit. Cadeautjes halen is nog nooit zo leuk geweest. En wees vooral niet bang om iets voor jezelf mee te nemen!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

VPN
Abonneren op