← Terug naar overzicht

Uiteten in Amsterdam: hoe, waar en wanneer

Diner

Ik heb vaak geen zin, tijd of inspiratie om een maaltijd op tafel te krijgen. Uiteten is hier de perfecte oplossing voor. Niets is fijner dan rustig met een drankje zitten en wachten op heerlijke maaltijd. Geen moeite, geen boodschappen en het eten is hoogstwaarschijnlijk beter dan mijn creatie zou zijn geweest. Inmiddels ben ik een eigen testpanel gestart en mijn doel is om de perfecte eetgelegenheden in de buurt te lokaliseren. Met hulp van anderen, want ik heb helaas geen onuitputbare portemonnee. Ik heb vier totaal verschillende spots gekozen en voor jullie de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Geld besparen bij ’t Pakhuis

Mijn eigen ervaringen om mee te beginnen zijn voornamelijk bij betaalbare tentjes. Eetcafé ‘t Pakhuis op ’t Spui is daar een goed voorbeeld van. Perfect voor een makkelijke hap na een dagje Kalverstraat trotseren. Een aanrader is om de menukaart te laten voor wat het is een de bediening te vragen naar de daghap. Deze hap wordt standaard geserveerd voor klein bedrag van 9,95 euro. Voor dit geld krijg je een vol bord varkenshaas met champignonsaus, frietjes en een salade. Zover ik weet staat deze hap niet op de kaart, maar wordt dus wel standaard geserveerd. Als je een arme student bent moet je hier dus gewoon even naar vragen. Neem trouwens vooral geen rode wijn want dat is niet zo’n toppertje.

Dineren in luxe bij de Klepel

Voor de luxe poesjes heb ik ook een aardig adresje. Heb je een leuke date en wil je graag jouw status showen? Ga dan eens naar Café de Klepel. Hier kun je kiezen uit een drie- of viergangendiner inclusief kaas en een toetje. De bediening is gastvrij, de wijn is (hier wel) goed en het eten is formidabel. Dit heb ik dan wel van horen zeggen, maar mijn bron is zonder twijfel betrouwbaar. Aan het einde van de avond hoef je alleen nog even subtiel de rekening naar jouw metgezel te schuiven ;).

Even gezond doen bij Jacketz

Wil je een keer iets anders dan een hamburgermenu of een pizza? Dan kan je terecht bij Jacketz. Hun motto ‘lekker en goed eten’ klinkt als muziek in de oren en daarbij is hun menukaart ook nog eens gezond. Ze serveren gepofte aardappelen met verschillende soorten vulling. Genoeg keuze dus, ook voor de vegetariërs en veganisten onder ons. De drankkaart staat vol met biologische limonades en sappen en als dat toch te ver gaat, serveren ze ook gewoon wijn en bier. Het mooiste van alles is dat ze ook te vinden zijn op thuisbezorgd.nl. Gezond eten bestellen… Hoe fijn is dat?

Klassieker de Foodhallen

Er zijn natuurlijk nog veel meer eetgelegenheden in Amsterdam maar van deze drie weet je nu net even wat meer. Weet je nog niet zo goed wat je wilt gaan eten en heb je een avond vrij? Ga dan eens naar de Foodhallen. Deze plek verveelt nooit. Met meer dan 20 verschillende stands heb je genoeg om uit te kiezen. Op vrijdag en zaterdag zijn er live dj’s aanwezig en de gin-tonic bar alleen is eigenlijk al genoeg reden om te komen. Helaas is het op deze twee dagen wel erg druk. Wil je lekker kunnen zitten, rustig rondlopen en geen uur op je eten wachten dan zou ik deze dagen vermijden.

Heb je na het lezen van deze blog ineens enorme zin gekregen om uiteten te gaan? Laat ons dan weten hoe het was! Je kunt mailen naar redactie@studentensteden.nl.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Abonneren op