← Terug naar overzicht

4 redenen waarom wij weer aan vakantie toe zijn

Delftse studenten op vakantie

We zijn nog niet eens een maand weer aan school begonnen, maar ik ben al weer aan vakantie toe. Hard aan de slag gaan, dat ben ik niet meer gewend. Daarom 4 redenen waarom wij weer aan vakantie toe zijn!

1. Vroeg opstaan

Bij de een went het nooit, bij de ander na een paar weken. Maar vroeg opstaan blijft moeilijk als je het mij vraagt. Na een paar weken luieren, vind ik het echt moeilijk om mijn bed vroeg uit te komen. Als mijn wekker om half 7 gaat, dan kan ik alleen maar denken aan verder slapen. Met onwijze tegenzin ga ik eruit, want wat moet dat moet. Ik kan niet wachten tot het weer vakantie is en ik lekker kan uitslapen!

2. Treinreizen

In de loop van het schooljaar wen ik er wel aan: reizen met NS. Niet mijn favoriete ding, maar wel de meest praktische manier om op school te komen. Vertragingen, bomvolle treinen en irritante mensen. Ik ben blij als ik vakantie heb en dan even lekker niet met de trein hoef te reizen.

3. Huiswerk

Dan kom je thuis na zo’n lange schooldag en dan moet je ook nog eens huiswerk gaan maken. Op een gegeven moment heb je het zo druk, dat je Netflix al een halve week niet gezien hebt. Dan ben ik toch wel echt toe aan vakantie. Lekker heel de dag niks doen of juist lekker Netflixen.

4. Stress

Nu het eerste relax weekje van school al ver achter ons gelaten is, begin je te merken dat het steeds drukker wordt. Het is tijd dat je niet meer alleen maar alles uit kan stellen, maar dat je ook echt wat moet gaan doen. Voor sommigen komt zelfs de tentamen week al in de buurt. Stress, stress en nog eens stress. De dagindelingen worden bijna onmogelijk en plek voor leuke dingen doen, is er bijna niet meer. Dus het is groot tijd voor vakantie. Lekker alleen maar leuke dingen doen!

Nog even doorzetten

De herfstvakantie komt er alweer aan en dat betekent bijna vakantie! Heb jij zin om je hoofd leeg te maken? Lees dan ons blog: ‘’De leukste studentenevenementen in oktober’’

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Abonneren op