← Terug naar overzicht

De tien beste apps voor studenten

Studentensteden apps

In deze moderne wereld kunnen we niet meer zonder onze smartphone. De meeste studenten zullen apps als Facebook, Instagram en Snapchat wel op hun telefoon hebben, maar er zijn natuurlijk ook apps die écht nut hebben. Wij hebben de beste apps voor studenten op een rijtje.

Deze apps hebben wij op onze telefoons staan en vonden wij erg handig, dus we hopen dat jij er ook iets aan hebt!

Things 3 - taken managen

Is je hoofd een chaos? Things 3 is de beste takenmanager ooit. Verzamel je gedachten, organiseer, plan je tijd, haal het beste uit je dag en stel je eigen werkritme samen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Wie betaalt wat - kosten met vrienden delen

We zijn studenten en Nederlanders, dus de kans is groot dat de restaurantrekening aan het einde gesplit moet worden. Met de Wie betaalt wat app registreer je precies wie wat betaalt en wanneer. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Moet ik rennen? - OV aansluitingen overzicht 

Niet is zo vervelend als op nippertje je aansluiting missen. Niemand houdt van rennen, maar soms moet het nu eenmaal. Studenten ontwikkelden een app waarin je je traject invoert en de app berekent vervolgens hoeveel tijd je hebt om je aansluiting te halen en of je moet rennen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

STUDIS app - studentenkortingen

Studentenkorting is een van de mooie dingen van het leven. Hoe makkelijk zou het zijn als je precies wist waar je wat kunt scoren? Nou dat kan dus. Met de STUDIS app kun je bedrijven opzoeken met hun aanbiedingen. Via een link in de app brengt je navigatie je erheen. Je kunt in de buurt zoeken of in steden en je kunt filteren op categorie. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Socrative - effectief en ontspannen leren

Socrative laat je leren op een effectieve en ontspannen manier. Je kunt zelf quizzen ontwerpen om jezelf te testen en een woordweb maken. Roep de hulp van studiegenoten in als iets niet lukt, want iedereen kan via de app direct antwoorden. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Evernote - aantekeningen overzicht

Evernote is dé app om al je aantekeningen te ordenen. Je synchroniseert ze makkelijk op al je apparaten en je kunt ook nog eens presentaties maken met de app. Onmisbaar voor elke student. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Alarmy - de meest irritante wekker

Kun jij ’s ochtends slecht je bed uit? Alarmy is de meest irritante wekker ooit, maar hij werkt wel. Je registreert een plek waar je het alarm af wilt zetten en wanneer het alarm afgaat moet je naar de geregistreerde plek gaan en daar een foto maken. Dat kan dus de badkamer of keuken zijn. Dan ben je er tenminste wel meteen uit! De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Pocket - artikelen en verhalen opslaan en delen

Pocket is een app waarin je artikelen en verhalen die je interessant vindt op kunt slaan voor later. Dit beperkt je afleiding. Je kunt de artikelen ook delen met anderen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Photomath - oplossingen voor lastige sommen

Een app die sommen voor je oplost klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Met Photomath maak je een foto van de som en hij rekent hem voor je uit, mét uitleg. Ideaal! De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Forrest - niet meer worden afgeleid door social media

Ben je snel afgeleid door social media op je telefoon? Dan is Forrest wellicht wat voor jou. Je plant een zaadje en dat zaadje gaat zich ontwikkelen tot een boom. Maar, als je de verleiding niet kunt weerstaan om de app af te sluiten en op Facebook te kijken, dan gaat je boom dood. Het gevoel om wat te bereiken en verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat gebruikers zonder moeite van hun telefoon afblijven. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

De juiste telefoon voor de apps?

Allemaal leuke apps, maar werkt jouw telefoon nog wel lekker mee? Als je binnenkort een nieuwe telefoon wilt/mag uitzoeken, dan is het de moeite waard om ook eens te kijken waar je dat het beste kunt doen. Via een online telefoon vergelijker kun je goed kijken wat bij jou past?

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden