← Terug naar overzicht

Hier breng jij je zomer in Amsterdam door!

Als je een beetje op mij lijkt, kun je niet wachten tot de zomer. Dagen op terrasjes rondhangen, zwemmen, festivals… Om je vakantie helemaal perfect te maken, hebben we de fijnste (en zonnigste) plaatsen van de stad voor je op een rijtje gezet, inclusief de zomerse evenementen.

Amsterdam-Noord: Pllek en NDSM

Bekend restaurant Pllek in Amsterdam-Noord is de place-to-be tijdens Amsterdamse zomers. Je kunt er heerlijk op het (strand)terras aan het water zitten. Ze organiseren er “The Light Side of the Full Moon”, waar Syrië en andere culturen samenkomen in eten, kunst, muziek en dans; “FWAV sunscreenings”, om buiten op het strand films te kijken; “Going Places”, thema-avonden waarin je je in een ander continent waant. Kortom, voor ieder wat wils. Breng, als je toch in Noord bent, meteen een bezoekje aan de nabije NDSM-werf. Ga er in juli los op elektronische muziek bij het eendaagse “Pitch festival” of geniet van theater tijdens het “Over het IJ festival” (ook in Pllek!). “Encore” zorgt op 19 augustus voor het leukste hip hop en r&b festival.  “Amsterdam Kookt” is er van 4 t/m 6 augustus voor het beste eten.

Amsterdam-Oost: Nest en Canvas

Dakterrassen Nest, op Hotel Casa, en Canvas, op het Volkshotel, beide gevestigd in Amsterdam-Oost, zijn heerlijke plaatsen om zonnestralen op te vangen. Nest is gezellig, gericht op de bezoeker die graag tussen het groen eet (zie bovenstaande foto), en je kunt er heerlijk lunchen. Voor de enthousiasteling is er yoga (vroeg!) in de ochtend. Canvas aan de Wibautstraat trekt daarentegen ook veel zakelijk publiek, is iets duurder, maar wel bekender. Leuk: Canvas verandert soms in een club en is dan 24/7 open om op hoogte te feesten.

Amsterdam-West: Westergasfabriek

In de oude Westergasfabriek zit een groot aantal gezellige cafés. Op het Westergasterras is elke donderdag een “Summer Breeze” avond; salsa dansen op Latin muziek in de buitenlucht. Tijdens de Gay Pride in juli huist de Westergasfabriek het “Milkshake Festival”: een dance festival dat vrijheid van hokjes promoot. In augustus is er de finale van het “Grachtenfestival”: klassieke muziek door jonge muzikanten, door heel Amsterdam! Verder hebben ze elke maand een “Sunday Market”, waar je creatieve ontwerpen van kunstenaars en designers koopt.

Centrum Amsterdam: SkyLounge en Hannekes Boom

Ook in het centrum zijn dakterrassen te vinden, zoals SkyLounge Amsterdam. Behalve dat je er prachtig uitzicht hebt, is hier vaak live jazzmuziek te vinden, hoewel de prijsklasse vrij hoog ligt. Dichter bij de grond kun je bij Hannekes Boom terecht, een bekend terras aan het water (tegenover NEMO), waar je heerlijk koud bier kunt drinken en altijd wel andere studenten tegenkomt. Het eten is duurzaam en de muziek, vooral live, altijd goed.

Meer studentennieuws

Handige apps voor de toekomst
Abonneren op