U bent hier

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Amsterdam? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Amsterdam?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Amsterdam.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Tandarts Amsterdam

Als je in Amsterdam gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? En waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Amsterdam?

Huisarts in Amsterdam

Als je in Amsterdam gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Amsterdam te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

Eerste Hulp in Amsterdam

Met spoed zorg nodig in Amsterdam? Bekijk het overzicht van Spoedeisende Hulp, huisartsenposten en spoedapotheek inclusief contactgegevens in Amsterdam.

GGD Amsterdam

De GGD is in Nederland verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid en de uitvoering hiervan. Bij GGD Amsterdam kun je als student onder andere terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en een soa-test.

Soa testen Amsterdam

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Amsterdam nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?