U bent hier

Alles over beleggen tijdens je studententijd

Wanneer je als student het woord beleggen hoort dan gaan er meestal geen lampjes branden vol goede ideeën. Beleggen is een fenomeen wat eigenlijk wordt toebedeeld aan grote bedrijven en rijkelui met veel vermogen. Maar niets is minder, beleggen is voor iedereen met een paar knaken op de spaarrekening. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over beleggen en hoe jij die bankrekening kan laten exploderen. 

Beleggen voor beginners

Beleggen kan iedereen maar dat betekent niet dat het eenvoudig is. Voordat je gaat beleggen is het belangrijk om een aantal zaken goed uit te zoeken. Een aantal handige zaken hebben wij voor je op een rijtje gezet. Deze zaken vormen de basis voor jouw carrière als belegger, dus lees snel verder! 
 

1. Sluit je aan bij een betrouwbare Broker

Een broker is de basis om te beginnen met beleggen. Broker is eigenlijk een chique naam voor bank en bijna alle banken in Nederland bieden een dergelijke beleggingsrekening aan. Kleinere brokers bieden vaak een welkomstbonus bij aanmelding. Om de verschillende brokers te vergelijken, kijk op mijnbroker.nl.

2. Bepaal waar je in wil beleggen

Het klinkt als vanzelfsprekend maar zo eenvoudig is het niet. Er zijn vandaag de dag zo ongelofelijk veel dingen waar je in kan beleggen. Daarom is het verstandig om goed uit te zoeken waar je in wil en kan beleggen. Aandelen zijn om te beginnen het beste alternatief. Het is goed te begrijpen welke aandelen er zijn en wat ze waard zijn per eenheid. Voor een overzicht van alle aandelen, ga dan naar aandelencheck.nl.

3. Kennis is macht 

Nu je een aandeel hebt gekozen is het handig om meer informatie te winnen over de producten die bij deze aandelen horen. Producten kunnen complex zijn en het is daarom goed om te weten waar je je geld in steekt om zo goed de risico's in te kunnen schatten. Beleggen neemt namelijk altijd risico's met zich mee. Wees daarom erg bewust van je acties en vraag desnoods hulp aan vrienden en familie die enige 'know how' hebben. 

4. Aan de slag

Nu je de benodigde informatie hebt verzameld kun je aan de slag. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je kunt missen. Je gaat het investeren en het brengt risico's met zich mee dus gebruik niet al je spaargeld. Mocht je nog geen vertrouwen hebben in je eigen beleggingskunsten? Dan kun je bij een aantal brokers oefenen met nep geld. Open een neprekening en ga beleggen als een beest. Bijvoorbeeld op plus500.com.

Lees ook

euro geld