← Terug naar overzicht

Sunset Cinema #1: Targets

Tuin – Tolhuisweg 3, Amsterdam

Beschrijving

Deze eerste screening van de buitenfilmserie Sunset Cinema staat in het teken van de horrorfilm Targets van Peter Bogdanovich. Targets wordt zuurstofrijk griezelen met acteur Boris Karloff via de koptelefoon. Targets wordt in samenwerking met EYE getoond en is onderdeel van hun filmprogramma 1968: You Say You Want a Revolution; een programma over films die de energie van het kanteljaar ’68 verbeelden.

Byron Orlok, een Amerikaanse horrorfilmacteur met pensioen, ziet voor de allerlaatste keer zijn laatste opus ‘The Terror’ in een openluchtbioscoop. Ondertussen volgen we een gewone dag uit het leven van een jonge psychopathische sluipschutter. Deze Vietnam-veteraan begint op de premièredag met een jachtgeweer aan een moordpartij die op de snelweg begint en eindigt achter een filmscherm…

Targets is de debuutfilm van Bogdanovich en heeft een ware cultstatus bereikt; velen kennen de film, maar weinigen hebben deze film die jaren onvindbaar was daadwerkelijk gezien. Bogdanovichs debuut uit 1968, gesponsord door Roger Corman, raakt aan de Amerikaanse wapenobsessie en fascinatie voor filmsterren.

Voorafgaand kan je in de tuin in de sfeer van de film komen met American snacks en een DJ die hits uit de sixties draait. Programmeur van EYE, Ronald Simons, verzorgt voor de film een inleiding.

Targets is Engelstalig, zonder ondertiteling. Inleiding is in het Nederlands.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Bekijk ook

Abonneren op RSS Events