Skip to main content

Zorgverzekering vergelijken 2021 voor studenten

Nu we richting het eind van het jaar gaan, komen een aantal financiële taken weer op je to do lijstje te staan. Een van de belangrijkste taken blijft natuurlijk het kiezen van een zorgverzekering! Hier zijn een aantal dingen waar je als student goed op moet letten, dus ik zal je helpen met je zorgverzekering vergelijken voor 2021.

Zorgverzekering vergelijken 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021, dat is de laatste maanden weer een actueel onderwerp en dat is niet gek. Nu richting het einde van het jaar is het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering zeker een belangrijk puntje om je in te verdiepen. Aangezien je als student vaak kortingen kunt krijgen op je zorgverzekering, is dit voor jou ook zeker de moeite waard om hier naar op zoek te gaan. Er zijn verschillende aanbieders die jou ondersteunen bij het uitzoeken van welke zorgverzekering het beste bij je past. Dit is zeker een aanrader om even naar te kijken als je geen idee hebt wat je te wachten staat of wat je precies wilt.

Zorgpremies

De prijzen van de zorgpremies worden elk jaar uiterlijk half november bekend gemaakt. In 2020 zal dat op donderdag 12 november zijn. Uiterlijk 31 december moet je dan gewisseld zijn van zorgverzekering of je huidige verzekering verlengen. Dus tussen 12 november en 31 december heb je de tijd om zorgverzekeringen te vergelijken. Veel zorgverzekeraars hebben de premies al eerder gepubliceerd en dus kun je al eerder beginnen met het uitzoeken. We raden je aan om hier de tijd voor te nemen, want een zorgverzekering afsluiten is niet iets wat je in een impulsieve bui moet doen, het gaat jaarlijks om behoorlijk wat geld! Weet je het niet goed? Dan heb je tot uiterlijk 1 februari de tijd om te wisselen van verzekering.

Aanbieders

Voordat je een zorgverzekering kiest is het belangrijk om goed voor jezelf op een rijtje te hebben wat je wel en niet zoekt. We hebben in Nederland zoveel aanbieders van verzekeringen, dat het aanbod overweldigend groot kan zijn. Ga bijvoorbeeld ook even bij je ouders na waar zij jou voor verzekerd hadden en waar ze op dit moment zelf nog voor verzekerd zijn. Soms kun je korting krijgen door een verzekering af te sluiten bij de verzekeraar waar je ouders je al verzekerd zijn, of bijvoorbeeld je huidige verzekering bij die aanbieder te verlengen, dus let daar goed op!

Studentenverzekeringen en kortingen

Aangezien je vanaf 18 jaar verplicht bent om een basisverzekering af te sluiten kun je niet onder deze kostenpost uit komen, maar geld besparen kan zeker wel! Een groot deel van je verzekeringskosten kun je dekken door zorgtoeslag aan te vragen. Je hebt hier recht op zolang je jaarinkomen onder de €30.481 zit. Deze toeslag kan oplopen tot 104 euro! Dit was het bedrag in 2020, maar houd er rekening mee dat dit bedrag zal veranderen in 2021! Ook kan het voorkomen dat je via je werk korting kunt krijgen door je collectief te verzekeren.

Ook al zijn er veel kortingen en aanbiedingen mogelijk, het blijft alsnog belangrijk om een verzekering te kiezen die bij jouw wensen past. Let bijvoorbeeld goed op de vrijheid in zorgkeuze en in welke ziekenhuizen je terecht kunt in noodgevallen. Je kunt voor de goedkoopste zorgverzekeringen gaan, maar ook als je meer naar aanvullende pakketten zoekt, zijn er veel mogelijkheden dus kijk daar goed naar! Toch een verkeerde keus gemaakt? Let dan volgend jaar extra goed op wat je dit jaar had willen verzekeren! Gelukkig mag je na een jaar alweer switchen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.