Skip to main content

Zo vind jij de bijbaan die bij je past!

Ben jij het zat om iedere zaterdag in een winkel te werken? Of ben je echt uitgekeken op dat horecabaantje? Zoek dan iets wat echt bij je past. Of je nou altijd al in een koffietentje wilde werken of juist een bijbaan zoekt die bij je studie past (dus ook nog is goed op je cv staat!)… Wij geven je tips hoe je die bijbaan vindt!

Een baan vinden die goed bij je past, is best lastig. Eerst moet je jezelf afvragen wat je echt wil. Ga je iets zoeken wat aansluit bij je studie of juist nachtenlang achter de bar bij een leuke club? Want hé, nu je nog jong bent… Maar het is dus belangrijk dat je je eerst goed oriënteert op de mogelijkheden en op wat jij echt wil. Doe alvast wat research op internet en vraag rond bij je vrienden of zij misschien wat weten.

Op zoek naar die baan

Heb je bedacht wat voor bijbaan je wil? Dan kun je beginnen met zoeken. Hiervoor zijn heel veel verschillende manieren. Een van de beste manieren om ergens binnen te komen, zijn connecties. Zet bijvoorbeeld op LinkedIn dat je opzoek bent naar een nieuwe baan. Of kijk of iemand in jouw kenniskring werkt in het gebied waarin jij geïnteresseerd bent.

Een makkelijkere manier om een baan te vinden

Een andere manier is de app van GrabJobs. Deze app is speciaal gericht op niet-leidinggevende banen. Je kan een eigen profiel maken en dan makkelijk een baantje zoeken in een van de volgende branches: horeca, retail, transport, techniek of schoonmaak. Een grote kans dus dat jij iets vindt dat bij je past. Zo kun je altijd gemakkelijk je voorkeuren doorgeven en up-to-date blijven van vacatures.

Voor GrabJobs hoef je niet je hele cv mee te sturen of in te vullen. Je kan gelijk beginnen met je zoektocht. En als je een vacature hebt gevonden die bij je past, dan kan je met een klik meteen solliciteren. Heel makkelijk dus! Je krijgt maximaal na 5 dagen een reactie op je sollicitatie. Je hoeft dus niet lang te wachten ;).

Hulp nodig bij jouw sollicitatie?

Ben jij helemaal ready om te beginnen met die nieuwe baan, maar kun jij nog wel wat hulp gebruiken bij de sollicitatie? Lees dan de blog: Herkenbare situaties bij het zoeken/solliciteren naar een (bij)baan.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.