Skip to main content

Zo vind je een perfecte studio in Amsterdam!

Heb je na jarenlang in een kleine studentenkamer wonen, wel behoefte aan een plekje dat helemaal voor jou is? Dan is een studio met uitgebreide faciliteiten en voorzieningen de perfecte volgende stap! Een studio is een ruimte waarin je je eigen badkamer en keuken hebt. De woon- en slaapkamer is vaak wel één ruimte. Maar dan hoef je nooit meer de wc, badkamer of keuken te delen met je huisgenoten. Maar dan rest de vraag: waar in Amsterdam vind je een toffe woonplek? Wij weten het!

Studio in Amsterdam

Het vinden van woonruimte in Amsterdam is niet bepaald gemakkelijk. Maar op 20 minuten van het Amsterdamse centrum opent in september OurDomain Amsterdam South East. Dit is een nieuwe woonlocatie met bijna 1000 studio’s speciaal voor studenten. Deze appartementen zijn verdeeld over 3 gebouwen en ze zijn allemaal voorzien van faciliteiten zoals service desk, 24/7 beveiliging, internet, sportschool, supermarkt, restaurants, lounges, studie- en werkplekken, een kleine filmzaal, elektrische deelauto’s en – geloof het of niet – nog véél meer. De studio's zijn allemaal gemeubileerd en super stijlvol ingericht. De gebouwen staan naast Station Holendrecht en Amsterdam UMC, dus een ideale locatie! Hier lees je alle info over het Superior Apartment!

Samen wonen met vrienden of groter als starter

Veel van mijn vriendinnen die naar Amsterdam zijn gegaan, zijn eerst gaan zoeken naar woonruimte waar je met z'n tweeën kan wonen. Dit lukt bijna nooit helaas, maar daar is straks ook een oplossing voor, want in het zelfde gebouw komen iets later ook appartementen vrij waar je met een vriend of vriendin in kunt gaan wonen of gewoon in je eentje als je meer ruimte wilt :) ! Deze ruimtes zijn ongemeubileerd, dus kun je ook je eigen spullen naar toe verhuizen.

Inrichting van je studio

Een gemeubileerde studio huren is natuurlijk ideaal als je geen eigen meubels hebt nog. Je kan in een studio een apart slaapgedeelte creëren door gordijnen op te hangen naast het bed, of een scheidingswand te kopen. Zo krijg je een echte appartement vibe in je studio! De studio is ingericht met meubels met opbergruimte, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Je maakt dan je kamer helemaal eigen door persoonlijke spulletjes neer te zetten en een mooi kleed op de grond te leggen. Voor de finishing touch laat je wat van jouw mooiste foto’s afdrukken en hang je in prachtige lijsten aan de muur. Naambordje aan je voordeur en je bent helemaal thuis! 

Wonen in Amsterdam

Heb je nog nooit op jezelf gewoond, of nog nooit in Amsterdam? Dan sta je aan het begin van een supertoffe periode! Amsterdam is met haar ruim 100.000 studenten de grootste studentenstad van Nederland. Dat betekent dat het wel een geweldige plek moet zijn. De sfeer, de winkels, de restaurantjes en de parken: we love it! Om je een beetje wegwijs te maken, vertellen we je graag wat je moet weten als je gaat wonen in Amsterdam. We wensen je een geweldige tijd toe. Enne.. fijne verhuizing!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.