Skip to main content

Zo vind je een nieuwe studentenkamer in Amsterdam!

Wil je eindelijk het echte studentenleven in en op kamers gaan? Of woon je al op kamers maar zoek je iets beters of iets nieuws? Hier vind je zeven manieren om een nieuwe woning te vinden in Amsterdam!

1. Via-via

Laten we eerlijk zijn, jij weet ook wel dat je niet zomaar een nieuwe kamer vindt. De beste manier is dat iemand je aandraagt als nieuwe huisgenoot. Via-via maak je het beste kans omdat degene die jou aandraagt een bekende is en hij/zij enthousiast over je kan vertellen. Van je vrienden moet je het hebben. Schakel dus al jouw connecties in die ook maar iets te maken hebben met Amsterdam of er al wonen. Vraag mensen of ze voor jou willen zoeken en rond vragen naar beschikbare kamers.

2. Kamernet

Kamernet is een website waar mensen beschikbare kamers op plaatsen met foto’s en een prijs. Je kan gratis een account aanmaken om de kamers te zien. Als je wil reageren op een kamer moet je een bedrag betalen voor een bepaalde tijd. Er staan nu meer dan 500 kamers online in en rondom Amsterdam.

3. Facebook

Op Facebook zijn er vele groepen met meer dan 1000 leden die kamers aanbieden en om een kamer vragen. Voorbeelden van zulke groepen zijn Kamer Gezocht/Aangeboden in Amsterdam, Zoekt kamer in Amsterdam Community en Kamers Gezocht/Aangeboden. Je kan een bericht over jezelf met je wensen sturen die door vele mensen worden gezien. Mocht iemand een kamer hebben, dan kan hij/zij gemakkelijk reageren. Diegene heeft gelijk een goed beeld van jou door je Facebook-profiel. 

4. Universiteit of Hogeschool, studentenwoningweb

Via je onderwijsinstelling kan je soms ook een kamer regelen. De UvA biedt een voorrangsregeling aan voor studenten die verder dan 40 kilometer van de universiteit wonen. De Vrije Universiteit zorgt ervoor dat je gemakkelijker op Uilenstede kan komen wonen. Studeer je ergens anders? Ga naar de site van jouw instelling en kijk of ook zij kamers aanbieden of regelen.

5. Studie- of studentenvereniging

Binnen een studievereniging of een studentenvereniging kan je veel nieuwe vrienden maken. Door lid te worden van een dergelijke hechte groep vergroot je je kans om een kamer te vinden in de hoofdstad. Sommige verenigingen hebben eigen huizen waar alleen leden wonen. Door actief lid te zijn en te vragen naar beschikbare kamers vergroot je je kans binnen korte tijd een nieuw optrekje te vinden!

6. DUWO / Room

DUWO is een organisatie die in samenwerking met de gemeente en onderwijsinstellingen kamers beschikbaar stelt voor studenten. Dit doen ze op hun eigen site en op room.nl waar veel kamers beschikbaar staan. Hoe langer je ingeschreven staat op hun site, hoe hoger je positie is voor een nieuwe kamer. Degene die het hoogst op de wachtrij staat kan na een bezichting de kamer accepteren of afwijzen. In dat geval gaat hij door naar nummer 2 enzovoort. Hoe eerder je je inschrijft, hoe eerder je hier een nieuwe kamer vindt!

7. Kameraanbod Amsterdam Studentenstad

Onze eigen site heeft naast blogs ook bijbanen en kamers beschikbaar. Neem hier een kijkje of er wat voor jou bijzit. Kom vaak langs om als eerste erbij te zijn als er nieuwe plekken vrij komen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.