Skip to main content

Zo vind je een bijbaan tijdens het coronavirus!

Door de coronacrisis moeten veel horecagelegenheden helaas (tijdelijk) hun deuren sluiten. Omdat bijbanen in de horeca normaal zeer geliefd zijn onder studenten (sociaal bezig zijn én fooi krijgen bovenop je uurloon? Count me in!), verloren veel studenten hun bijbaan. Ook wordt het steeds lastiger om een bijbaan te vinden tijdens de coronacrisis, omdat het rustig is in de stad en veel gelegenheden de deuren (noodgedwongen) gesloten houden. Ondanks de rondgang van het coronavirus, moeten we toch elke maand ons collegegeld en de huur betalen. Ik geef je daarom wat tips, zodat je toch wat kan bijverdienen tijdens deze gekke tijd!

Werk bij een (lokale) supermarkt

De supermarkten draaien de afgelopen maanden overuren en er zal vast wel een plekje voor jou zijn zolang jij (en de personen waarmee jij in quarantaine zit natuurlijk) gezond bent. Dit is misschien niet de ideale bijbaan voor de meeste studenten, maar supermarkten zijn wel een van de weinige winkels waar genoeg plek is voor nieuwe parttimers!

Word oppas!

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we zo veel mogelijk thuis moeten blijven om het virus zo min mogelijk te verspreiden, dit geldt dus ook voor ouders met een baan. Het kan bijvoorbeeld erg lastig zijn voor ouders om hun baan thuis uit te oefenen terwijl ze op hun kind(eren) moeten letten. Hier kan jij bij helpen door op ze te passen. Hier geldt natuurlijk ook: zolang jij zelf gezond bent. Je kan je bijvoorbeeld bij Nanny Nina inschrijven, en een profiel aanmaken. Op Nanny Nina kan je zien wie er allemaal in jouw omgeving een oppas zoekt. Als je geen oppasaccount wilt aanmaken, kan je natuurlijk ook rondvragen of iemand een oppas zoekt. Of zelf flyers maken waar jij je oppas hulp aanbiedt. Deze kun je in deze tijden het beste online verspreiden.

Typend geld verdienen

Op zoek naar een bijbaan die je online vanuit huis kan doen? Dan kun je transcriberen voor bedrijven of personen. Dit kan je veilig thuis doen en het enige wat je nodig hebt is een werkende computer! Op de platforms uitgetypt en transcriptie online kan je je inschrijven, en zij koppelen je weer met een opdrachtgever. Je krijgt bijvoorbeeld interviews in audiovorm van opdrachtgevers opgestuurd, die jij dan moet uittypen. Hoe makkelijk is dat?

Fietsend door de stad

Als je toch graag een bijbaan in de stad zoekt, kan je misschien wel bezorger worden! De horeca heeft dan wel de deuren gesloten voor gasten, maar veel restaurants zijn nog wel open voor bezorging. Je kan je bij DeliverooThuisbezorgd of UberEats inschrijven. Je helpt dan niet alleen mee aan het motto #supportyourlocals, maar je kan ook nog door de stad fietsen én tegelijkertijd sporten. Want zeg nou zelf, de afgelopen weken in quarantaine hebben er wel voor gezorgd dat we allemaal te weinig bewegen. Als je hebt besloten om bezorger te worden, vergeet dan niet om 1.5 meter afstand te bewaren van iedereen ;).

Een laatste tip: houd ook onze eigen vacature pagina in de gaten! Hierop delen wij regelmatig leuke vacatures in de omgeving van Amsterdam! Wil je liever een bijbaan die binnen het vakgebied van jouw studie past? Ga dan voor een studiegerelateerde bijbaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.