Skip to main content

Zó scoor je goedkope vliegtickets

We kunnen er eigenlijk niet omheen: vliegtickets zijn duur! En ze goedkoper scoren is helemaal zo makkelijk nog niet. Onze collega Noëlle heeft hem laatst gemeerd naar tropische oorden en kan het niet laten onze ogen hiermee uit te steken door middel van ronduit asociaal jaloersmakende foto’s. Inmiddels zijn wij op kantoor ondertussen toe aan een enkeltje Fiji, Bora Bora of Bali!

Goed, die vliegtickets zijn dus rete-duur, en aangezien wij studenten nou eenmaal krap bij kas zitten leek het ons wel een handig om jullie wat tips te geven. Met deze onderstaande tips scoor je dus goedkope vliegtickets!

#1. Inschrijven op nieuwsbrieven

Je kunt je inschrijven voor nieuwsbrieven. Op deze manier weet jij precies wanneer er tickets in de aanbieding zijn. Misschien niet de chillste manier, want je moet wel je mailtjes bijhouden én deze ook daadwerkelijk even doorploegen. Maar het kan wel een paar honderd euro schelen, en dat is dan wel weer lekker meegenomen!

#2. Dinsdagmiddag

Uit heel veel onderzoeken is gebleken dat je het beste op dinsdag om 15:00 kunt kijken voor vliegtickets.

#3. Last-minute is niet meer de goedkoopste oplossing

Koop liever je tickets een paar weken tot maanden van te voren. Met vliegtickets geldt tegenwoordig de regel: hoe eerder, hoe beter!

#4. Secret Flying

Deze tip las ik ergens op internet en wilde ik natuurlijk ook even met jullie delen. Op SecretFlying.nl kun je dus goedkope vliegtickets scoren. Soms wel met een overstap maar hé, we moeten wat overhebben voor die prijs toch?

En dan de laatste, maar zeker niet onbelangrijke tip:

#5. Verwijder cookies en geschiedenis

Veel vliegtuigmaatschappijen slaan data op en kunnen hiermee precies zien waar jij naar op zoek bent. Op deze manier kunnen ze de vliegtickets telkens een beetje duurder maken; ze weten immers toch dat jij daar graag heen wil! Verwijderen dus die cookies en geschiedenis.

En, weten jullie al naar welk tropisch eiland jullie (cheap!) gaan vliegen? 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.