Skip to main content

Zo richt je betaalbaar en origineel je kamer in!

Als student heb je natuurlijk niet heel veel geld om je kamer in te richten. Toch wil je dat je kamer er leuk uitziet, zodat je mensen kunt ontvangen zonder je te schamen. Wij hebben daarom een paar leuke tips voor je om goedkoop én origineel je kamer in te richten!

Bouw zelf je interieur met pallets!

Heb jij nog pallets thuis liggen of ken je mensen die ze nog hebben liggen? Zorg dan dat je ze niet weggooit! Je kan hier namelijk de tofste dingen mee maken zoals een box spring. Een standaard box spring is vrij duur om aan te schaffen, maar pallets niet! Naast een box spring, kun je ook denken aan een koffietafel of zelfs een schoenenrek. Je kunt het dus zo gek niet verzinnen of je kunt het wel maken met pallets. Kijk voor meer inspiratie om je kamer met pallets in te richten op deze interieurwebsite.

Benut de ruimtes

Studentenkamers zijn nou niet altijd de grootste kamers. Toch wil je er het liefst zo veel mogelijk in kwijt. Benut de ruimtes daarom zo efficiënt mogelijk. Je kunt dan denken aan een hoogslaper waaronder je een bureau kwijt kunt om te studeren of opberglades onder je bed waar je jouw spullen kwijt kunt. Ook kun je planken aan de muur hangen zodat je niet een grote kast hoeft te plaatsen. Tenslotte kan je jouw kamer een stuk groter laten ogen door een grote spiegel te plaatsen!

Gratis of tweedehands spullen

Als je al je spullen nieuw koopt, ben je vaak een grote smak geld kwijt. Vraag daarom eerst eens rond bij familie en vrienden; misschien hebben zij nog wel spullen die je kan overnemen. Ook kan je vaak gratis spullen vinden op websites als marktplaats en gratisaftehalen. Dit kan je een hoop geld schelen wat je weer aan andere leuke dingen kunt uitgeven.

Vergelijken

Voordat je de eerste de beste bank die je tegenkomt aanschaft, is het handig om eerst eens te kijken of deze ergens anders goedkoper is. Door goed de producten te vergelijken kun je zo best wat geld besparen! Dit geld ook voor je kamer zelf: als je denkt dat je teveel betaald kijk dan eens naar een antikraakwoning. Zo woon je voor weinig en heb je ook meer geld over voor het inrichten van je kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.