Skip to main content

Zo promoot je jouw studentenvereniging

Ondanks de coronamaatregelen starten er in september weer genoeg studenten aan een nieuwe studie. Voor nieuwe studenten verandert er dan een heleboel. Een studentenvereniging helpt nieuwe studenten om alles uit het studentenleven te halen. De sociale avondjes, gezellige feestjes en vriendschappen die je eraan overhoudt, zijn veel waard! Ben jij lid van zo’n mega gezellige studentenvereniging en kunnen jullie heel goed nieuwe leden gebruiken? Of zit jij bij een studentenvereniging die net nieuw is en daarom nog weinig leden heeft? Dan is het verstandig om een goed plan te maken om nieuwe leden te werven. Bedenk op welke plekken je moet zijn om jouw studentenvereniging te promoten bij potentiële leden. Maar hoe ga je jouw studentenvereniging dan precies promoten? Lees hier wat voor acties je kan starten, zodat jouw studentenvereniging groeit en nóg gezelliger wordt!

Benaderen van studenten

Het werkt vaak het beste om studenten aan te spreken en te vertellen over jouw studentenvereniging. Zo kan je studenten meteen enthousiast maken en overtuigen. Ook is het een goede manier om eventuele vragen te beantwoorden. Misschien worden ze wel zo enthousiast dat ze een keer willen langskomen of zich meteen willen inschrijven! Vaak zijn er tijdens de introductieweek genoeg mogelijkheden om potentiële studenten te benaderen. Ook is het belangrijk om zichtbaar te zijn in de stad. Hang posters op en laat online folders bedrukken. Deze kun je gemakkelijk uitdelen aan studenten die geen zin hebben in een praatje én je kan een heleboel informatie kwijt op zo'n folder. Zoek je meer leden voor een gezelligheidsvereniging, zorg dan dat je de folders ook verspreid op hogescholen en universiteiten. Wil je meer leden voor jouw sportvereniging werven? Deel de flyers dan ook uit in parken waar veel studenten sporten.

Wees toegankelijk

Er zijn zo ontzettend veel studentenverenigingen in Amsterdam dat het, voor een student die zich aan het oriënteren is, erg lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Het is daarom belangrijk dat je als vereniging toegankelijk bent. Zorg dat je contactgegevens goed te vinden zijn en beantwoord e-mails en telefoontjes van potentiële leden snel en op een leuke manier. Sommige aanstaande leden zullen het ook best spannend vinden om zich in te schrijven bij een vereniging. Zorg er daarom voor dat de studenten zich op een makkelijke manier kunnen inschrijven. Bijvoorbeeld door een simpel inschrijfformulier op je website te zetten. Zo voorkom je dat ze afhaken, omdat het inschrijfproces te moeilijk is of te lang duurt. Ook is het handig om veel informatie op je website te zetten, zodat aankomende studenten een goed beeld krijgen van de vereniging.

Gebruik social media

Tegenwoordig zijn bijna alle studenten actief op social media. Dit is dus ook een hele goede manier om je zichtbaar te maken bij studenten en ze te benaderen. Maak een Instagramaccount voor je vereniging aan, zodat je potentiële leden een goede impressie kan geven van hoe het is om lid te zijn. Er zijn ook talloze mogelijkheden om via Instagram te communiceren met je volgers. Start bijvoorbeeld een live video, waarin vragen gesteld kunnen worden. Zo kan je eventuele twijfels over lid worden wegnemen bij potentiële leden. Ook Facebook is een goed platform om nieuwe leden te bereiken. Via Facebook kan je ook evenementen aanmaken en verspreiden. Dit is een goede manier om aan nieuwe studenten te laten weten dat ze welkom zijn om kennis te maken met jouw vereniging.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.