Skip to main content

Zo organiseer je goedkoop een vrijgezellenfeest voor mannen

Gaat jouw beste vriend, broer of collega trouwen? Dan ben jij de aangewezen persoon om een vrijgezellenfeest te organiseren! Een vrijgezellenfeest voor een man kan erg in prijs oplopen. We begrijpen dat niet ieder budget dit toelaat. Met onze tips organiseer je een goedkoop, maar onvergetelijk vrijgezellenfeest!

Activiteit

Tijdens een vrijgezellenfeest kun je veel verschillende activiteiten doen. Wanneer je zelf een activiteit verzint, kan je dit zelfs helemaal gratis organiseren! Daar bespaar je flink veel geld op. Verzin zelf bijvoorbeeld een leuk spel of maak een crazy 88 lijst. De bachelor moet dan 88 activiteiten uitvoeren aan de hand van deze lijst. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer vragen van een vreemde of zo veel mogelijk gele items verzamelen. Maar je kunt ook zelf een speurtocht door een nieuwe stad organiseren. Of een leuke quiz!

Overnachting

Willen jullie tijdens het vrijgezellenfeest een overnachting boeken? Hotels zijn vaak duur, maar gelukkig zijn er goedkopere opties mogelijk. Ga bijvoorbeeld kamperen op een camping of boek een hostel. Maar ook een groot huis kan schelen in de kosten. Deze opties zijn niet alleen goedkoop, ze zijn ook nog eens leuk! Dan zijn jullie met het hele groepje bij elkaar in plaats van apart in een hotelkamer.

Boodschappen

Een bierproeverij is super leuk om te doen tijdens een vrijgezellenfeest voor een man. Maar, in plaats van dat je dit doet in een bar of een restaurant, kun je dit ook zelf organiseren! Ga naar de supermarkt en koop allerlei verschillende bieren in. Met lekkere hapjes zoals stokbrood of diepvriespizza. Hetzelfde geldt voor het avondeten. Kook samen of ga barbecueën. Zo ben je geen geld kwijt aan een restaurant.

Doe een activiteit in de buurt

Plan de dag in de buurt. Zo ben je geen geld kwijt aan reiskosten. Het OV of benzine is erg duur. Als je een activiteit in de buurt kiest, kun je misschien wel op de fiets! Mocht de activiteit niet in de buurt zijn, kunnen jullie misschien wel gebracht worden of kunnen jullie carpoolen.

Plan een dagdeel

Als je het vrijgezellenfeest de hele dag wilt laten duren, zijn er veel onderdelen die geld kosten. Denk aan de activiteit, lunch, borrel, restaurant en daarna stappen. Wanneer je geld wilt besparen, kun je ook het vrijgezellenfeest aan het einde van de middag laten beginnen. Zo duurt de dag minder lang en ben je ook minder geld kwijt. Een activiteit kan namelijk ook ‘s avonds plaatsvinden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.