Skip to main content

Zo maak jij je huis winterklaar

Het wordt elke dag weer kouder en ’s nachts is het eigenlijk al koud genoeg om het winterdekbed weer uit de kast te halen. En nu is het nog niet eens echt winter! Natuurlijk wil je tijdens de donkere, koude winteravonden genieten van een warm, knus en gezellig huisje. Hier lees je hoe je jouw huis helemaal klaar maakt voor deze winter!

Kieren bedekken

We willen natuurlijk niet dat onze energierekening flink oploopt, dus om wat warmte binnen te houden kun je zoveel mogelijk kieren en gaten bedekken. Denk aan de kieren bij de ramen en deuren. Hier komt niet alleen veel koude lucht door naar binnen, maar er gaat ook wel warme lucht door naar buiten. En dat is zonde! Er zijn speciale tochtstoppers. Deze kun je aan de onderkant van de deur leggen om warmte binnen te houden. Ook kun je voor de ramen een handdoek leggen om de kier te bedekken.

Gordijnen

Verduisterende gordijnen kunnen helpen om de warmte binnen te houden. Let er wel op dat je ze niet over de verwarming heen hangt, want dan blijft de warme lucht er erachter. Door de dikke, verduisterende stof blijft het een stuk warmer in huis! Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk lekkerder slapen in een donkere kamer. Zeker als je kan uitslapen na een avond met veel wijn!

Verwarming

Waarschijnlijk heb je in je studentenkamer een verwarming en hopelijk werkt het ook. Helaas komt het vaak genoeg voor dat deze het niet doet of niet werkt. In dat geval kan je een mobiele verwarming kopen die je gewoon in het stopcontact stopt. Heel handig! Je kunt ‘m overal neerzetten waar je wilt. Wil je écht uitpakken? Leg dan elektrische vloerverwarming onder je vloer. Hoe lekker is het om uit bed te stappen op een warme vloer?

Gezellig maken

Je maakt je huis natuurlijk niet alleen klaar voor de winter door de kieren te bedekken en warmte binnen te houden. De meeste warmte haal je in huis door het gezellig te maken! Het wordt steeds eerder donker en dat betekent dat de kaarsjes en gezellige lampjes eerder aan mogen. Yeah! Het is buiten al donker genoeg, dus een winterdip voorkomen doe je door de gezelligheid naar binnen te halen. Je kunt bijvoorbeeld kerstboomverlichting gebruiken als lichtsnoer aan de muur. Staat hartstikke gezellig! Genoeg kussentjes en dekentjes op de bank en de kaarsjes aan en jij bent helemaal klaar voor de koude winteravonden! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.