Skip to main content

Zo maak je snel en makkelijk jouw cv!

Je kan een curriculum vitae (CV) op verschillende manieren maken. Je hebt er vast wel iets over gehad op school, maar iedereen leert het anders. Het is vooral belangrijk dat je CV overzichtelijk is en niet te lang. Maar hoe pak je dit nou precies aan?

Personalia

De eerste stap: jouw persoonlijke gegevens. De volgende elementen moeten sowieso in dit rijtje: voor- en achternaam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer, e-mail, geboortedatum en -plaats, nationaliteit, geslacht en burgerlijke staat.
Rijbewijs is optioneel. Als ze er om vragen in de vacature, dan kan je die zeker erbij zetten. Een foto is optioneel, maar wordt vaak wel gewaardeerd. Zo weet degene die contact met je opneemt gelijk hoe je eruitziet.

TIP: je zorgt er natuurlijk voor dat je een professionele foto gebruikt en niet een waar je een biertje drinkt in de kroeg ;).

Chronologische volgorde

Begin altijd met de meest recente opleidingen en werkervaringen. Deze onderdelen vinden bedrijven namelijk het belangrijkst. Dus vermeld eerst wat jouw huidige of laatste baan en opleiding is. Daarna noem je andere (relevante) werkervaring of stageplekken.

Overige tips

Niemand wil een te lange CV lezen. Zorg er dus voor dat jouw CV maximaal bestaat uit twee tot drie A4’tjes. Als je nog genoeg ruimte over hebt, dan kan je ook vermelden welke vaardigheden je beheerst. Denk bijvoorbeeld aan welke talen en/of softwarekennis je onder de knie hebt.

Je kan ook vermelden welke nevenactiviteiten je hebt uitgevoerd. Dit zijn bijvoorbeeld bestuursfuncties bij verenigingen of cursussen. Zeker als deze nevenactiviteiten relevant zijn voor de functie waar je voor solliciteert, is het handig om ze te noemen!

Online hulp

Heb je moeite met het opstellen van een CV? Dan is er CV5! Dit is een website waar je makkelijk en snel een CV kan maken. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen, een leuke lay-out te kiezen en klaar is Kees! Je kunt je CV downloaden en hij is klaar voor gebruik. Er zijn verschillende professionele lay-outs beschikbaar in verschillende kleuren. Door deze unieke lay-outs kan je jezelf onderscheiden van andere sollicitanten. Nog een pluspunt: je bespaart veel tijd als je je CV op deze manier maakt ;). Maak gebruik van onze kortingscode en krijg 25% korting!

Heb jij nog tips voor het maken van een CV? Stuur dan een mailtje naar redactie@studentensteden.nl!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.