Skip to main content

Zo leef en eet je milieuvriendelijker in Amsterdam

Wil jij beter voor het milieu zorgen terwijl je in Amsterdam woont? Ben je op zoek naar goede alternatieven zonder je gehele etensstijl te veranderen? In Amsterdam zijn genoeg plekken om leuk te eten zonder dat het schadelijk is voor het milieu!

Allereerst kan je natuurlijk denken aan plekken waar je vegetarisch kan eten. Bezoek dan bijvoorbeeld eens deze plekken:

1. Vegan Junk Food Bar

Wil je blijven genieten van hamburgers, patat en bitterballen zonder dat hiervoor dieren moeten sterven? Ga dan eens eten bij de Vegan Junk Food Bar (VJFB). Op 4 locaties in Amsterdam serveren zij in hun restaurant vegetarisch fastfood. In 2018 wonnen ze nog de Vegan Awards met hun concept om de planeet en de dieren te helpen.

2. Spirit Amsterdam

Spirit Amsterdam is gevestigd aan de Czaar Peterstraat 2a in Amsterdam oost. Spirit biedt alleen maar biologische en vegetarische gerechten aan. Je kan opscheppen wat je wilt en dat betaal je. Dagelijks staan er meer dan 50 gerechten voor je klaar die goed zijn voor jouw gezondheid, die van de dieren en de wereld. Door het jaar heen veranderen de gerechten mee met het seizoen en het weer.

Naast vegetarische plekken kan je ook op andere manier de natuur helpen. Eerlijke producten zijn er in overvloed:

1. Eerlijke koffie

Door heel Amsterdam kan je producten kopen die eerlijk (slaafvrij) en milieuneutraal zijn gemaakt. In het centrum heb je bijvoorbeeld Back to Black en Bocca Coffee Roasters. Deze hippe plekken serveren eerlijke koffie, gemaakt van koffiebonen uit Colombia, Ethopië of Brazilië.

2. Ekoplaza

Met meer dan 10 vestigingen in heel Amsterdam (meer dan 75 in Nederland) is Ekoplaza een bijzondere supermarkt. Het is namelijk compleet plasticvrij en daarnaast 100% biologisch. De boeren en telers krijgen een eerlijke prijs en jouw boodschappen zijn daarmee van betere kwaliteit, beter voor de wereld én voor jezelf.

3. Het Zero Waste Project

Nicky en Jessie zijn in 2014 begonnen met een afvalvrij leven. Wat begon als een experiment voor een maand is uitgegroeid tot een levensstijl dat niet bij één maand bleef. Nu geven ze op hun website en blogs tips en aanbevelingen hoe jij ook zo kan leven. Op een speciale kaart laten ze zien waar je heen kan gaan als je geen producten in plastic wil kopen. Winkels waar je je eigen zakje mee moet nemen, maar ook losse koffiebonen of theekruiden. Bij de meeste plekken moet je je eigen herbruikbare zakjes meenemen om zo geen afval te creëren. Geïnteresseerd? Kijk op hetzerowasteproject.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.