Skip to main content

Zo kies jij het beste bed

Eindelijk, het is zover: je gaat op kamers! Na een lange zoektocht in Amsterdam heb jij eindelijk een fijne plek voor jezelf gevonden. Nu die kamer geregeld is, wordt het tijd om aan de inrichting te denken. Het allerbelangrijkste hierbij is natuurlijk je bed. Want zonder goede nachtrust wordt het een stuk lastiger om je studie tot een goed einde te brengen. Je leest daarom hier hoe je het perfecte studenten bed vindt!

Een- of tweepersoonsbed

De studentenkamers in Amsterdam zijn vaak hartstikke klein. Het is dan makkelijk om wat ruimte te besparen door voor een eenpersoonsbed te gaan. Maar je hebt meer opties! Zo zijn er eenpersoonsbedden die je kunt uitschuiven tot een tweepersoonsbed. Handig als je vriend, vriendin of scharrel komt slapen. Je kunt ook de hoogte in met een hoogslaper. Het voordeel van een hoogslaper is dat je op de vloer nauwelijks ruimte kwijt bent. Je kunt onder de hoogslaper dan nog van alles kwijt zoals een bureau, kasten of misschien wel een klein bankje om te chillen. Wil je toch een normaal tweepersoonsbed? Dan kun je tegenwoordig ook een betaalbare boxspring kopen met opbergruimte eronder. Je bent de ruimte dan wel kwijt aan een groter bed, maar je hebt dan minder opbergruimte nodig. Zo bespaar je toch nog wat ruimte!

Matras

Dan nu misschien wel het belangrijkste: het matras. Het juiste matras zorgt voor een optimale nachtrust. En dat heb je hard nodig als student. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat jij meer energie hebt gedurende de dag en je beter kunt concentreren. Als je op zoek gaat naar een matras moet je in ieder geval met de volgende dingen rekening houden: lengte, lichaamsgewicht, allergieën, slaappositie en eventuele rug- of nekklachten. Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten dus het is het beste om eens naar een fysieke winkel te gaan en verschillende matrassen uit te proberen. Er zijn wel een paar feiten die je in je achterhoofd kunt houden tijdens het winkelen:

  • Stevige matrassen zijn vaak goed voor mensen met rug- of nekproblemen, omdat de ruggengraat tijdens het slapen recht blijft.
  • Voor mensen die op hun buik slapen is een stevig matras vaak ook het beste, omdat een stevig matras het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeelt en extra ondersteuning biedt.
  • Als je wel de voordelen van een stevig matras wil, maar liever op een zachter matras slaapt, dan kun je voor een matras met een zachtere toplaag kiezen.
  • Ben je allergisch voor bijvoorbeeld huisstofmijt? Dan is het belangrijk om te vragen of de matras een anti-allergiehoes heeft. Als dit niet het geval is, kun je er vaak een los kopen.

Slapen op een campus

Bij sommige scholen, zoals de hotelschool, zit je in het eerste jaar intern op een campus. Dit betekent vaak dat er al een bed inclusief matras staat. Als je niet je eigen matras mag meenemen, zie je de bui misschien al hangen. Dat wordt slapen op een vies, oud matras waar al tientallen anderen op gelegen hebben. Er zijn gelukkig wel een aantal maatregelen die dit een stuk aangenamer maken. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe hoes om het matras doen, zodat je niet in de bacteriën van je voorganger ligt. Om het matras een beetje comfortabeler te maken, kun je een topmatras aanschaffen. Zo heb je met een kleine investering toch een matras dat beter aan je wensen voldoet.

Tip: vind jij het lastig om in slaap te komen of slaap je slecht? Lees dan deze blog waar we een aantal tips en oplossingen voor slaapproblemen delen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.