Skip to main content

Zo kan jij Oekraïne steunen als student!

Het zal je vast niet ontgaan zijn: er is oorlog in Oekraïne... Miljoenen Oekraïners moeten alles achterlaten en vluchten naar een veilige locatie. Er zijn veel hulpacties gestart om de vluchtelingen te helpen. Wil jij weten hoe jij als student ook een handje kan helpen? Lees dan snel verder!

Spullen doneren

Er zijn verschillende acties opgezet op universiteiten en hogescholen waarbij je spullen kan doneren aan Oekraïne. Students for Ukraine hebben een grote actie opgezet. Een studente aan de TU Delft heeft de organisatie opgericht. Het goede doel is binnen een paar weken groot geworden. Je kunt inmiddels niet alleen bij de TU Delft spullen doneren. Er zijn nu ook verzamelpunten bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden in Den Haag, de Universiteit van Amsterdam en Maastricht University. Nu vraag je je natuurlijk af hoe je deze actie kan steunen... Heel simpel: je kan basisbenodigdheden doneren op de campus waar je studeert. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels, toiletpapier of eten. Wil je meer dan dat doen? Neem dan contact met ze op via de website en kijk of je de organisatie verder kan helpen! 

Geld doneren

Naast spullen doneren kun je ook geld doneren. Er is een Giro 555 actie gestart om geld in te zamelen voor Oekraïne. De TU Eindhoven heeft een eigen actiepagina gestart genaamd in actie voor giro 555. Voor elke student aan de TU Eindhoven heeft de Universiteit €1 geschonken. Ze roepen studenten van de TU Eindhoven op om ook een kleine bijdrage te doen. Studeer je niet aan de TU Eindhoven? Dan kan je natuurlijk gewoon geld doneren via de algemene Giro 555 site. Het hoeft geen supergroot bedrag te zijn. Kijk naar hoeveel jij kan missen. Sla een keer je dagelijkse kopje koffie over. Het geld dat je hiermee bespaart kan je dan doneren... Alle kleine beetjes helpen!

Demonstreren

Sinds de oorlog in Oekraïne is begonnen zijn er veel vredesprotesten geweest. Dit zijn protesten die er rustig aan toe gaan. Mensen gaan ernaartoe om te laten zien dat ze de Oekraïners steunen. De protesten worden druk bezocht. Jij als student kan deelnemen aan een protest. Hiermee laat je aan je Oekraïense medestudenten zien dat je ze steunt. Ook kan dit een fijne manier zijn om samen te komen en te praten over de situatie. Veel mensen zijn bang... Niemand weet hoe de oorlog zich gaat ontwikkelen. Het is fijn om deze gevoelens te kunnen delen met andere studenten of misschien met vertrouwenspersonen van je universiteit of hogeschool. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.