Skip to main content

Zo haal jij gemakkelijk je rijbewijs in Amsterdam!

Je hebt (eindelijk) besloten om je rijbewijs te gaan halen en gaat dit doen in één van de drukste steden van Nederland. Namelijk in Amsterdam! Onze hoofdstad stikt van de drukke wegen waar je rekening moet houden met allerlei soorten verkeer vanuit allerlei richtingen. Maar je rijbewijs halen in Amsterdam hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met onderstaande tips gaat het zeker lukken!

Leren, leren en nog eens leren

Je kan ervoor kiezen om je autotheorie te halen voordat je begint aan praktijklessen of om deze pas te halen terwijl je al bezig bent met het rijden samen met je instructeur. Hoe dan ook, je moet die theorietoets zien te halen. De een haalt het de eerste keer en de ander heeft bij 3 keer pas scheepsrecht. Wees dus ook zeker niet getreurd als je het niet meteen de eerste keer haalt, want dat is echt meer dan normaal. Wat natuurlijk wel belangrijk is, is om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Schaf hiervoor een samenvatting van je theorieboek aan, om zo gemakkelijk mogelijk de juiste stof te leren. Na heel veel stampen, kan je jezelf toetsen op de theorie die je hebt geleerd. Dit kan je zelf doen, maar dit kan ook online met een rijbewijs oefentoets. Leuk is anders, maar als je even doorzet heb je binnen de kortste keren je theorie én rijbewijs binnen!

Rijden in Amsterdam

Als je het spannend vindt om te rijden in Amsterdam: don’t worry! Doordat er juist zoveel verkeersstromen door de stad heen lopen, is op veel plekken de maximumsnelheid lager dan in andere steden. Zo rijden mensen voorzichtiger en letten ze meer op andere bestuurders. En zoals ik eerder al zei over het behalen van je autotheorie, geldt dat ook voor het binnenslepen van je praktijkexamen. Het maakt niet uit als je er langer over doet dan ‘normaal’. Als je merkt dat je bij elk examen weer net zo zenuwachtig bent als die daarvoor, kan je er ook voor kiezen om na de vierde keer gezakt te zijn een faalangst examen te doen. Bij dit type examen neemt de examinator meer tijd voor je en kan je één pauze inlassen tijdens het rijden. Je moet natuurlijk wel hetzelfde kunnen als bij een normaal examen, maar de persoonlijke begeleiding is hierbij heel prettig als je last hebt van faalangst.

Tip: als je gaat rijlessen, is het verstandig om een goede en voordelige rijschool uit te kiezen. Maar hoe doe je dat nou precies? Wij zochten het voor je uit op onze pagina alles wat jij wilt weten over je autorijbewijs!

En dan... geslaagd!

En als je dan geslaagd bent is het tijd voor een borrel, maar nooit achter het stuur natuurlijk ;)! Misschien ben je wel van plan om een eigen autootje aan te schaffen. Een tweedehandsauto hoeft niet duur te zijn en kan je overal heen brengen waar je maar wilt. Houd wel rekening met de parkeerkosten in Amsterdam als je een eigen auto gaat kopen. Check even of er bij jou in de straat een parkeervergunning kan worden aangevraagd en wat de kosten hiervan zijn. In de binnenstad betaal je minimaal €4,50 per uur aan parkeerkosten, dus misschien is het verstandig om toch nog even goed gebruik te maken van je studenten ov!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.