Skip to main content

Zo haal je het meeste uit je Amsterdamse kamer!

Ik denk dat het welbekend is dat de kamers in Amsterdam niet heel groot zijn. Ik moet bijvoorbeeld koken, slapen en studeren op zo’n 13 vierkante meter. Toch heb ik van mijn kleine kamer een erg gezellig stekje gemaakt. In dit artikel geef ik je een aantal tips om het meeste uit je Amsterdamse kamer te halen!

Gebruik de hoogte

Wanneer iemand voor het eerst bij mij langskomt, is de eerste vraag die ik krijg: “Jeetje, hoezo heb je zo’n groot bed?” Niet geheel onterecht, aangezien ik een gigantisch houten bed heb van ongeveer anderhalve meter hoog. Het lijkt een grote kubus. Ontzettend handig, aangezien één zijde van het bed open kan en ik er alle ‘lelijke’ spullen in kwijt kan. Denk aan een stofzuiger, reistassen, was en beddengoed. Mijn tip aan jou: zorg dat je bed hoog is, zodat eronder ruimte ontstaat voor bakken waar je spullen in kan doen. Wanneer je een hoog plafond hebt, kan je ook een hoogslaper nemen en je bureau/zithoek eronder creëren. Dit zorgt voor extra plek. Kijk voor inspiratie ook eens op Pinterest. Daar vind je veel voorbeelden om kleine ruimtes optimaal te benutten!

Maak gebruik van plankjes

De vorige kamer waar ik woonde had wel een keukenblok, maar geen keukenkastjes. Super onhandig, want waar laat je dan alle keukenspullen? Ik had er niet al te veel over nagedacht en zette een extra kast in mijn kamer. Daardoor leek de ruimte nog kleiner dan hij al was. De volgende bewoner had het veel slimmer bekeken; een aantal mooie oude plankjes aan de muur boven het keukenblokje. Het zag er echt heel gaaf uit. In mijn huidige kamer maak ik nu ook gebruik van plankjes en haken aan de muur. Een ander voordeel is dat de witte muren ook meteen mooi zijn opgevuld!

Koop plantjes

Een simpele manier om je kamer op te fleuren, is door planten neer te zetten. Nou ben ik zelf niet de beste als het aankomt op het verzorgen van planten. Daarom heb ik nu alleen nog maar vetplantjes, cactussen en gedroogde bloemen. Deze planten hebben weinig verzorging of daglicht nodig, wat handig is voor kleine zolderkamertjes. Een plant in je kamer ziet er trouwens niet alleen gezellig uit, maar sommige planten maken de lucht in je studentenkamer ook schoner!

Kleine lampjes

Een groot licht in je kamer kan af en toe wel praktisch zijn, maar het is niet heel gezellig. Daarom geef ik je het volgende advies: maak gebruik van verschillende kleine lampjes. Zo branden bij mij de kerstlampjes het hele jaar door, staat er een zoutlamp op tafel en een bedlampje in de keuken. Zo ontstaan er toch verschillende woongedeelten in één kamer en vormt het samen een gezellig geheel.

De zoektocht naar een kamer in Amsterdam kan een aardige kluif zijn. Lucas geeft in zijn blog daarom tips om een nieuwe studentenkamer in Amsterdam te vinden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.