Skip to main content

Zo ga je wel echt naar de sportschool!

Heb jij ook als goede voornemen om (meer) te gaan sporten? Telkens komt het er maar niet van, want drukdrukdruk. Maar wat nou als ik een paar tips heb zodat jij wel echt naar de sportschool gaat...

Vind een sportbuddy

Nu denk je vast: ''ja, tuurlijk was het maar echt zo makkelijk''. Maar bij mij werkt het echt! Zoek een paar gemotiveerde vrienden en/of vriendinnen en maak een groepsapp. Elke keer als iemand wil gaan, dan vragen jullie elkaar mee. Als jullie elkaar pushen, dan gaan jullie echt vaker. En samen sporten is echt veel leuker dan alleen ;). 

Maak afspraken (met jezelf)

Heb jij een doel voor ogen? Maak dan echt goede afspraken. Wil je 5 kilo afvallen? Billen van minimaal 100 centimeter omtrek? Of wil je simpelweg fitter worden? Maak dan goede afspraken met jezelf en houd je er ook aan. Schrijf dit ergens op en maak grenzen voor jezelf. Hang dit ergens op, bijvoorbeeld op je kamerdeur. Zo word je er telkens mee geconfronteerd en daardoor ga je echt vaker sporten.

Hoe vaak per week wil je gaan?

Oké, laten we realistisch blijven. Om van nooit naar 4 keer per week te gaan, is wel erg ambitieus. Dus ga er serieus over na denken hoeveel tijd je ervoor vrij kunt maken. Is 2 keer per week realistisch voor jou? Dan begin je daarmee. Je kunt altijd vaker gaan. Maar spreek wel af met jezelf, dat hoe druk en zwaar je het ook hebt, dat je altijd minstens 1 keer per week moet gaan. Want als je op een gegeven moment eruit bent, dan kom je er niet meer in.

Maak vaste dagen

Bedenk wanneer jij kunt sporten. Ben je bijvoorbeeld dinsdag vroeg klaar met school/werk? Maak hier dan een standaard dag van. En vraag eventueel je vriendinnen mee, zodat er nog een grotere kans is dat jullie gaan. Als jullie hebben afgesproken, dan kun jij echt niet sjaken. En als het eenmaal in je systeem zit, dan is die dinsdagmiddag gymtime voor jou en dan ga je sowieso!

Legday of abdominalday

Wil jij meerdere dagen per week sporten? Maak dan een planning. Train op dag 1 je billen/benen, op dag 2 je armen/rug en op dag 3 je buikspieren. Of hoe jij het ook maar in wil delen. Als je zo’n indeling hebt gemaakt en je zit hier lekker in, dan wil je geen dag meer missen. Als je dan maar 2 keer gaat, dan denk je: shit, ik mis buikspierdag!

Sportse!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, want bij mij werken ze erg goed! Is de drempel voor jou dat je geen zin meer hebt om na school door de kou naar de sportschool te gaan? Lees dan ons blog: De leukste sportoefeningen voor thuis. En sport lekker thuis!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.