Zo eet je lekker, gezond en vegetarisch!
Je hoeft niet meteen cold turkey te stoppen met vlees eten, maar af en toe vegetarisch is ook niet verkeerd. In dit artikel geef ik je een aantal lekkere vegetarische opties.
Vegetarische lasagne
Deze lasagne is eigenlijk niet veel anders dan de originele. Het bevat dezelfde groenten (paprika, prei, wortel, courgette, ui), dezelfde bechamelsaus en dezelfde lasagnebladen. Alleen het gehakt laat ik eruit en vervang ik door een handje geprakte walnoten. Het is een beetje anders, maar minstens even lekker! Wil je toch een vervanger dat lijkt op gehakt? Gebruik dan vegetarisch gehakt.
Couscous
Couscous kan je op verschillende manieren klaarmaken; met kip, biefstuk, tofu, … Ik maak zelf vaak couscous met tomatensaus en geitenkaas. Door de kaas mis je geen vlees en het is overheerlijk. Maak de saus een beetje pikant met sambal of laat het juist weg als je er geen fan van bent. Je kan zelf toevoegen wat je wil. Experimenteer! Met couscous kan je weinig fout doen.
AVG’tje
Niets zo eenvoudig als een simpel aardappel-vlees-groenten gerecht. Tegenwoordig zijn er zoveel vegetarische opties. Voor de meest populaire vleesgerechten heb je wel een vegetarische variant. Als je wat meer tijd hebt kan je ook zelf een groenteburger maken. Op google vind je ontzettend veel recepten en het is echt niet moeilijk.
Stamppot met vega rookworst
Unox heeft sinds kort ook een vegetarische rookworst. Ik heb het uitgetest en de vegetarische variant is nauwelijks te onderscheiden van de originele. Geniet nog steeds van je oer Hollandse stamppot, maar dan op een diervriendelijke manier!
Zou je graag nog liever wat beter voor het milieu zijn? Zo leef en eet je milieuvriendelijker in Amsterdam!