Skip to main content

Zo eet je lekker, gezond en vegetarisch!

Je hoeft niet meteen cold turkey te stoppen met vlees eten, maar af en toe vegetarisch is ook niet verkeerd. In dit artikel geef ik je een aantal lekkere vegetarische opties.

Vegetarische lasagne

Deze lasagne is eigenlijk niet veel anders dan de originele. Het bevat dezelfde groenten (paprika, prei, wortel, courgette, ui), dezelfde bechamelsaus en dezelfde lasagnebladen. Alleen het gehakt laat ik eruit en vervang ik door een handje geprakte walnoten. Het is een beetje anders, maar minstens even lekker! Wil je toch een vervanger dat lijkt op gehakt? Gebruik dan vegetarisch gehakt.

Couscous

Couscous kan je op verschillende manieren klaarmaken; met kip, biefstuk, tofu, … Ik maak zelf vaak couscous met tomatensaus en geitenkaas. Door de kaas mis je geen vlees en het is overheerlijk. Maak de saus een beetje pikant met sambal of laat het juist weg als je er geen fan van bent. Je kan zelf toevoegen wat je wil. Experimenteer! Met couscous kan je weinig fout doen.

AVG’tje

Niets zo eenvoudig als een simpel aardappel-vlees-groenten gerecht. Tegenwoordig zijn er zoveel vegetarische opties. Voor de meest populaire vleesgerechten heb je wel een vegetarische variant. Als je wat meer tijd hebt kan je ook zelf een groenteburger maken. Op google vind je ontzettend veel recepten en het is echt niet moeilijk.

Stamppot met vega rookworst

Unox heeft sinds kort ook een vegetarische rookworst. Ik heb het uitgetest en de vegetarische variant is nauwelijks te onderscheiden van de originele. Geniet nog steeds van je oer Hollandse stamppot, maar dan op een diervriendelijke manier!

Zou je graag nog liever wat beter voor het milieu zijn? Zo leef en eet je milieuvriendelijker in Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.