Skip to main content

Zo doe je dat: besparen op het studentenleven

Het studentenleven kan een duur grapje zijn, zeker als je in een studentenstad woont met belachelijke hoge huurprijzen. Daarnaast moet je eten - en als het kan ook nog een beetje gezond -, heb je soms nieuwe kleren nodig én wil je ook weleens leuke dingen doen. Besparen op het studentenleven? We vertellen hoe je dat doet!

Boodschappen

Je kunt er niet omheen, je móét eten. Maar de één vindt eten belangrijker dan de ander. Sommigen haten koken en bestellen graag elke avond, anderen vinden het leuk. Dus het is een breed begrip, die boodschappen. Maar besparen doe je vooral door goede aanbiedingen te scoren. Als er ergens een 1 + 1 actie is op bijvoorbeeld Unox worsten dan kan je er daar best 4 van kopen, het komt wel op. Op een broodje, door de stamppot of lekker in een goedkope roerbakschotel met krieltjes en groenten.

Probeer iedere week even tijd te maken om naar de markt te gaan om verse groenten en fruit te kopen. Sla niet volledig door, want dan moet je misschien teveel weggooien. Dat is ook zonde natuurlijk. Vries groente zoals broccoli, boontjes of wortels gelijk in. Ook fruit kun je invriezen, handig om het gemengd in luchtdichte bakjes te doen. Dan pak je 't er snel bij om het 's ochtends lekker door de yoghurt te doen!

Tot slot kan je ook eens kijken of ze bij jou in de buurt aan Too Good To Go-pakketten doen. Dan betaal je een klein bedrag voor een box met eten dat niet meer verkocht gaat worden. Dit kan bij de supermarkt zijn, dan krijg je groenten, fruit, brood. Maar ook restaurants doen hieraan mee. Dan scoor je soms voor 4 avonden eten voor 5 euro: geen geld. Het enige nadeel is wel dat je van tevoren niet weet wat je krijgt, dus als je een moeilijke eter bent is dit misschien niet helemaal jouw ding...

Studentenkorting

Wist je dat heel veel winkels altijd aan studentenkortingen doen? Zo krijg je bij Nike en WE Fashion altijd studentenkorting op vertoon van je studentenpas. Ook bij de Apple store krijg je altijd studentenkorting, maar het is aan te raden of er niet ergens een aanbieding is op een MacBook of AirPods waar je uiteindelijk meer korting krijgt. 

Tip: ook kan je een Knaek-pas aanvragen. Je betaalt jaarlijks een bedrag, maar dan kan je de rest van het jaar gebruik maken van speciale kortingen die je krijgt via Knaek! 

Slimme trucjes

Daarnaast kan je ook geld besparen door slim te zijn. Ga je wonen in een appartement en moet je zelf een internetabonnement afsluiten? Bel eens aan bij de buren en vraag of zij een abonnement willen delen. Scheelt voor jullie beiden flink wat geld!

En dan over de streamingsdiensten. Het kost allemaal niks, maar als je Netflix, Videoland, HBO, Disney+ én NPO+ hebt dan tikt het maandelijks best wat aan. Deel deze accounts daarom met familie, vrienden, huisgenoten of wederom je buren! Spotify kan je overigens ook met je familie afsluiten, dan deel je de maandelijkse kosten met z'n allen. 

Naast besparen óók graag elke maand geld sparen? We geven je tips voor het besparen en kunnen sparen als student!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.