Skip to main content

Zo bespaar je op je abonnementen

Studenten hebben veel vaste lasten. Huur, collegegeld, verzekeringen en ook abonnementen vallen hieronder. Aanbiedingen voor abonnementen vliegen ons om de oren en soms worden we daar iets te makkelijk door beïnvloed. Achteraf kan het dan soms zijn dat je eigenlijk meer betaalt dan nodig of helemaal geen abonnement meer wil. Dus welke abonnementen heb jij nou echt nodig en hoe kan je hierop besparen?

Telefoonabonnement

Onze telefoon is onmisbaar. Overal waar we gaan, hebben we hem bij ons. Het hebben van veel MB’s en genoeg belminuten is dan ook essentieel, zodat we ook buiten de deur bereikbaar zijn voor onze vrienden en familie. Om het zo voordelig mogelijk te maken is het afsluiten van een goedkoop telefoonabonnement fijn. Kijk voor jezelf wat je elke maand verbruikt aan MB’s en belminuten en bepaal zo het juiste abonnement voor jou. Zelf ben ik veel onderweg en hou ik ervan om mijn tijd te verdoen met Netflix. Ik was dus veel meer geld kwijt aan extra MB’s kopen dan ik nu ben aan een onbeperkt abonnement. Het juiste abonnement kan dus een hoop schelen in de maandelijkse lasten!

Spotify

Of je nou in de tram zit, in de sportschool staat of aan het studeren bent; we luisteren overal muziek. Spotify is een van de bekendste en goedkoopste streamingsdiensten voor muziek. Ze bieden dan ook drie verschillende abonnementen aan voor luisteraars. Het normale abonnement is €9,99 per maand, maar Spotify biedt er ook een aan voor studenten voor maar €5 per maand. Je moet hiervoor alleen even bewijzen dat je daadwerkelijk een student bent. Nog goedkoper is het familieabonnement, hiervoor moet je 5 andere familieleden of huisgenootjes optrommelen. Je moet namelijk wel alle 6 op hetzelfde adres wonen. Je betaalt dan €15 per maand per 6 personen. Dat is dus 2,50 per maand per persoon. Lekker goedkoop muziek luisteren dus!

Echt geen cent te makken? Op Spotify kan je ook zonder premium naar muziek luisteren, maar daar kleven wel een paar nadelen aan. Je krijgt veel reclames, kan geen eigen afspeellijsten maken en je kan niet luisteren zonder internet.

Netflix en Videoland

Lekker je favoriete series en films kijken? Dan is een abonnement op Netflix en/of Videoland onmisbaar! Heb je een basic Netflix account van €8 per maand? Met 1 of 3 andere vrienden ben je veel goedkoper uit. Zij willen of hebben ongetwijfeld ook een Netflix-account. Een standaard abonnement voor 2 personen kost €11 per maand, dus €5,50 per persoon. Een premium account voor 4 personen kost €14 per maand, dat is dus maar €3,50 per persoon. Je kan dus flink besparen op je Netflix-abonnement als je het deelt met je vrienden of familie. 

Videoland biedt een abonnement aan voor maar €9 per maand, waarbij je met meerdere personen gebruik kan maken van het abonnement. Geen geld voor twee abonnementen? Videoland biedt meer Nederlandse series, films en realityshows aan en op Netflix vind je meer Amerikaanse series en films. Als je maar voor een van de twee gaat, is het dus handig om eerst te bedenken welke series en films je liever kijkt.

De sportschool

Om tussen al het bier, wijn en slechte eten nog een beetje gezond te blijven, is het afsluiten van een sportabonnement verstandig. Er zijn een heleboel aanbiedingen voor sportabonnementen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik deed daarom wat onderzoek en vond de goedkoopste sportabonnementen voor studenten bij Basic-Fit en Fit For Free. Bij beide sportscholen kan je een standaard abonnement afsluiten voor €20 per maand, maar je kan ook samen met je huisgenootje een abonnement afsluiten voor €30 per maand. Dan betaal je maar €15 per persoon. Lekker goedkoop dus!

Voor Amsterdamse studenten is er ook een speciaal abonnement dat je kan afsluiten bij het USC. Je kan dan bij vijf verschillende locaties in Amsterdam sporten voor €14,40 per maand bij een jaarabonnement. Eerst even uitproberen? Je kan 3 keer proefsporten voor maar €5!

Niet zo’n fan van de sportschool? Er zijn ook een heleboel buitensporten die je kan uitproberen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.