Skip to main content

Zo bereid je jezelf optimaal voor op examens

Wil jij je examenuitslag met vertrouwen tegemoet kunnen zien? Een positief resultaat van je examen hangt niet altijd af van je motivatie. Ook als je heel erg je best doet om de examenstof uit je hoofd te leren en ook te begrijpen, kun je toch onzeker zijn of je het examen wel goed zult maken. Een manier om deze onzekerheid weg te nemen, is goed te oefenen. En dat kun je doen met de examenbundel.

Oefenen en herhalen - de beste voorbereiding op examens

De vakken waarin je examen kunt doen, zijn ieder jaar hetzelfde. Maar de onderwerpen verschillen natuurlijk. Toch is er een bepaald verband te leggen tussen de examens die er jaarlijks afgenomen worden. Dat kan bijvoorbeeld de manier van vragen zijn of hoe je verbanden moet leggen tussen de onderwerpen die behandeld worden en de vragen die daarbij gesteld worden. Met een examenbundel waarin de examens van voorgaand jaar als voorbeeld worden gebruikt, krijg je beter inzicht in wat je kunt verwachten op een examen. Bovendien wordt er vakdocenten uitleg gegeven bij de verschillende onderwerpen en kun je ook de uitwerkingen van de antwoorden terugvinden. Dat kan net de stap zijn die je nodig hebt om de examens beter te begrijpen. En dus ook om de juiste antwoorden te kunnen geven. Nadat je de examens uit de examenbundel hebt geoefend en je het voor je gevoel helemaal onder de knie hebt, kun je een toets maken om te zien of je kennis inderdaad is toegenomen na deze oefeningen.

Hulp bij de taalexamens

Ook als je vreemde talen in je examenpakket hebt, kan het handig zijn om extra hulp te krijgen tijdens het oefenen voor je examens. In dat geval kun je kiezen voor een boek vol met idioom. Dit boek is verkrijgbaar in verschillende examentalen, zoals Duits, Engels en Frans. Net als de gewone examenbundel kun je dit idioomboek heel goed gebruiken tijdens de voorbereiding op je examens. Of dit nu mondeling of schriftelijk is. Je vindt het idioom op thema gerangschikt. Maar bovendien worden er ook voorbeeldzinnen gegeven, zodat je ook duidelijk kunt zien in welke context de betreffende woorden gebruikt kunnen worden.

Voor ieder leerniveau de juiste examenvoorbereiding

Voor ieder onderwijsniveau is er een examenbundel om je voor te bereiden op de examens. Dus of je nu op het vmbo, havo of vwo zit, je kunt hulp krijgen bij de vakken die voor jouw examen van toepassing zijn, op basis van de meest recente exameneisen. Kun je daarnaast nog wat extra tips gebruiken? Gebruik dan niet alleen de examenbundels en idioomboeken maar ontdek eerst welke leerstrategie het beste bij jou past, zodat je beter kunt plannen en effectiever gaat leren. Met deze zeker slagen-ondersteuning wordt leren voor je examen een stuk minder vervelend en is de kans dat je onzeker de je examenuitslag moet afwachten, een stuk kleiner!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.