Skip to main content

Zo bereid je je voor op het nieuwe collegejaar!

Hier op de redactie genieten wij nog volop van de laatste vakantieweken. Toch zijn we ook alweer bezig met het nieuwe collegejaar dat bijna van start gaat. In sommige steden is de introductieperiode volop aan de gang en misschien moet jij je al bijna melden voor jouw eerste collegedag. In deze blog lees je daarom hoe je helemaal voorbereid aan het nieuwe studiejaar begint!

1. Zorg voor een goede laptop!

Tijdens je studie moet je veel studeren, opdrachten maken en digitaal het studiemateriaal inzien natuurlijk. Een goede laptop is daarom essentieel tijdens je studententijd! Net voordat het nieuwe collegejaar begint, zijn er gelukkig een heleboel aanbiedingen voor studenten te vinden. Bij de MediaMarkt krijg je nu bijvoorbeeld Back to School korting op een heleboel laptops! Zo heb je al een Acer Chromebook R 13 voor maar €379. Het fijne aan de Acer Chromebook R 13 is dat het een laptop en tablet in één is. Hierdoor is het een licht apparaat, kun je het scherm omklappen en werken met zowel het touchscreen als het toetsenbord. Een andere goede aanbieding is de Acer Chromebook 514. Dit is een lichte laptop met een lange batterijduur, veel werkgeheugen en genoeg opslagruimte. Deze laptop kost met de Back to School korting maar €299, is perfect om dagelijks voor je studie te gebruiken én makkelijk mee te nemen.

2. Koop je studieboeken op tijd

Veel studenten regelen pas op het allerlaatste moment hun studieboeken. Maar wist je dat je flink kunt besparen als je ze eerder bestelt? Bij verschillende aanbieders kun je namelijk voor tweedehands exemplaren kiezen. Maar daar hebben ze er natuurlijk maar een beperkt aantal van liggen. Een ander voordeel is dat je de boeken ook op tijd binnen hebt als je ze eerder bestelt. Geen stress dus op het allerlaatste moment of ze wel op tijd komen ;).

3. Maak een goede planning

Een goede planning is het halve werk. Zeker als het om je studie gaat! Vaak krijg je veel praktische informatie op de introductiedag. Sla deze dus niet over dit jaar. Ook is het handig om meteen een planning te maken als je jouw (jaar)rooster binnen hebt. Maak een overzicht met belangrijke data en kijk op welke dagen je tijd hebt om de colleges voor te bereiden. Ook is het belangrijk om je op tijd in te schrijven voor (keuze)vakken als dit nodig is. Als je te laat bent, is het vaak een heel gedoe om toch het vak nog te volgen. Ook kan een vak naar keuze al vol zijn als je te lang wacht. Vergeet dit dus niet op tijd te regelen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.