Skip to main content

Zo bereid je je goed voor op je studie

Als je dit schooljaar eindexamen hebt gedaan, heb je een spannende periode achter de rug. Je hebt nu even tijd om te ontspannen, maar volgend jaar moet je weer vol aan de bak op je nieuwe studie. Sommige toekomstig studenten kijken hier erg naar uit, terwijl anderen het juist erg spannend vinden om te gaan studeren. Hoe jij ook tegen studeren aankijkt, het is belangrijk om je goed voor te bereiden op je studie. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen om goed voorbereid aan je studie te beginnen. 

Zorg voor een goede laptop

Op middelbare scholen wordt tegenwoordig in de meeste gevallen al met laptops gewerkt. Echter, het feit dat je al een laptop hebt, hoeft niet te betekenen dat deze ook geschikt is voor de programma’s die je nodig hebt voor je nieuwe studie. Bovendien is een laptop na 5 of 6 jaar op de middelbare school misschien ook wel aan vervanging toe. Als je een nieuwe laptop nodig hebt, is het van belang om op zoek te gaan naar de beste laptop voor studenten. Er zijn veel verschillende laptops op de markt, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Voor de meeste studies zijn relatief goedkope laptops geschikt, maar als je een studie hebt gekozen waar zware computerprogramma’s bij komen kijken, is dit wel anders. 

Bestel je studieboeken op tijd

Het is belangrijk om alle boeken en andere lesmaterialen die je nodig hebt op tijd te bestellen. Dit lijkt misschien iets wat je prima op het laatste moment kunt doen, maar het is slimmer om hier op tijd voor te gaan zitten. De eerste indruk die je achterlaat op je nieuwe studie is belangrijk, waardoor het wel fijn is als je al je spullen op orde hebt op de eerste dag. Hoe eerder je deze besteld hebt, hoe groter de kans dat dit je zonder veel moeite te doen lukt. 

Schrijf je in voor de introweek

Als je gaat studeren, zal je leven er ineens heel anders uit gaan zien. De kans is groot dat je bijvoorbeeld vaker uit zult gaan, omdat veel van je medestudenten dit ook zullen doen. Bovendien kom je ineens in een nieuwe klas terecht, waardoor je nog niemand kent. Het kan daarom leuk zijn om mee te doen aan de introweek. Je leert dan nieuwe andere studenten van je opleiding kennen en leert welke kroegen het meest gezellig zijn. Kortom, het is zeker de moeite waard om je in te schrijven voor de introweek van je opleiding. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.